Čia priėjo Kindziulis iš banko ir tarė

Vyresnio amžiaus žmonės tikriausiai dar prisimena kažkada populiarų personažą Kindziulį, kuris, bet kur priėjęs, visuomet įterpdavo savo trigrašį, nes galėjo patarti bet kokiu klausimu.

Daugiau nuotraukų (1)

Vakaris Deksnys

Mar 19, 2013, 7:28 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 6:13 PM

Dabartinė Lietuva irgi turi savo Kindziulį. Ypač kai svarstomi su ekonomika susiję reikalai. Manote, kad tai G.Nausėda, N. Mačiulis ar kiti analitikai? Anaiptol.

Šiuolaikinis Kindziulis – Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotojas R. Kuodis.

Reikia patarimo dėl mokesčių? Kreipkitės. Jis turi atsakymą ir apie progresinius, ir apie kitokius, ypač – apie pridėtinės vertės mokestį. Juk ne kas kitas, o jis išaiškino, kad pastarojo lengvatas geriau nustatyti ne mėsai, o duonai.

Svarstomi daugiabučių renovacijos projektai? R.Kuodis pasikaustęs ir šia tema, visuomet turi savo atsakymą: be valstybės paramos niekas nepajudės iš vietos.

Praėjusią savaitę pristatyta pensijų skaičiuoklė.

Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotojas kaipmat ją sudirbo: viskas atrodo pernelyg optimistiškai, gyvenime taip nebūna.

Ką jau kalbėti, kai reikia nuomonės apie eurą, bankus ar kitus finansų reikalus. Čia R. Kuodis – kaip žuvis vandenyje. Visiems paprastai išaiškina, kad geriausias būdas nustekenti finansų įstaigą – ją turėti.

Negali sakyti, kad žmogus šaudo pro šalį. Kaip ir legendinis Kindziulis, jis dažnai pažeria originalių minčių.

Bet ne veltui sakoma, kad liežuvis – didžiausias žmogaus priešas.

Antai išvadinęs kredito unijų valdymo struktūrą kvaila, o jų teikiamas paslaugas – šešėline bankininkyste, R.Kuodis užsitraukė unijų vadovų rūstybę.

Tiesa, prieš centrinį banką jie nelabai papurkštaus.

Tačiau kitą sykį įsismaginęs naujasis Kindziulis gali ir per kepurę nuo ko nors gauti. Mat jis vis dėlto tikras, o ne išgalvotas personažas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.