A. Butkevičius: „Mažesnis darbo pajamų apmokestinimas tikrai bus“

Premjeras Algirdas Butkevičius tikina,

Premjeras mini, kad dėl mažesnio darbo pajamų apmokestinimo analizuojamas ir kapitalo apmokestinimas.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Premjeras mini, kad dėl mažesnio darbo pajamų apmokestinimo analizuojamas ir kapitalo apmokestinimas.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 20, 2013, 5:35 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 3:13 PM

Premjeras mini, kad dėl mažesnio darbo pajamų apmokestinimo analizuojamas ir kapitalo apmokestinimas, tačiau bus įvertinta ir tai, kiek bus gauta pajamų dėl ekonomikos augimo.

„Mes kalbame tik apie darbo pajamas ir pirmame etape tikrai ruošiamės sumažinti apmokestinimą pajamoms, kurios yra iki tam tikro dydžio, tai yra mažesnėms pajamoms“, - trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė A. Butkevičius.

Premjeras nekomentavo, kad ateityje keisis ir didesnių pajamų apmokestinimas: “Pagyvensime, pamatysime“.

Premjeras, komentuodamas tai, jog padidinus neapmokestinamą pajamų dydį nukentės biudžeto pajamos, minėjo galimus pokyčius kapitalo apmokestinime.

„Mes mokesčių sistemos peržiūrą darome kompleksinę. Jeigu pakelsime NPD, turime žinoti, iš kur gausime kitų papildomų pajamų. Yra atliekama analizė kapitalo apmokestinimo sistemoje, skaičiuojame, kiek gali būti gauta papildomų pajamų dėl ekonomikos augimo, naujų darbo vietų“, - sakė A. Butkevičius.

Premjeras žadėjo siūlymus balandžio mėnesį pateikti svarstyti „politiniame lygyje“.

Trečiadienį spaudoje rašyta, kad Vyriausybės sudaryta darbo grupė svarsto galimybę didinti neapmokestinamąjį pajamų dydį, tačiau valdžia progresinių mokesčių Lietuvoje nenumato.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.