Du Grybauskai – lyg surišti likimo virve

Gimę tais pačiais metais, tą patį mėnesį ir tą pačią dieną, mokykloje sėdėjo viename suole, kartu studijavo, dirbo, priklauso tai pačiai partijai. Tokie sutapimai lydi ukmergiškius politikus Grybauskus.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė („Lietuvos rytas“)

Mar 20, 2013, 11:41 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 4:05 PM

Ketvirtą kadenciją Ukmergės savivaldybės taryboje dirbęs socialdemokratas Kazys Grybauskas praėjusį sekmadienį buvo išrinktas į Seimą.

Bet rajono valdžia be Grybauskų neliks. Ukmergės taryboje K. Grybauską pakeis jo partijos bičiulis Jonas Grybauskas, kuris dabar yra pirmasis kairiųjų sąraše.

„Susitikę pajuokaujame ir vienas kitą broliuku vadiname. Jonas už mane visu pusvalandžiu vyresnis. Mama man pasakojo, kad ankstyvą rytą pribuvėja pas ją atėjo tiesiai iš jau gimusio Jono tėvų namų”, – šypsojosi būsimasis parlamentaras.

Kazys ir Jonas gimė 1954 metų kovo 5-ąją gretimuose Ukmergės rajono Martinonių ir Balandžių kaimuose, lankė Balninkų vidurinę mokyklą Molėtų rajone, o nuo šeštos klasės sėdėjo viename suole.

Vėliau jie baigė tuometę Lietuvos žemės ūkio akademiją, kur J. Grybauskas įgijo inžinieriaus mechaniko, o K. Grybauskas – miškų ūkio inžinieriaus specialybę.

Grįžę į Ukmergę vyrai vėl susitiko kaip tos pačios partijos nariai, taip pat ne vienus metus dirbo Ukmergės miškų urėdijoje. Juos vienija ir tas pats laisvalaikio pomėgis – medžioklė.

„Kiek žinau, mano mama Anelė ir Kazio Domicėlė buvo geros draugės, kilusios iš to paties Berzgonių kaimo.

Negana to, mudviejų žmonos – mano esamoji, o Kazio pirmoji – yra Danguolės, o jų tėvai buvo eiguliai”, – sutapimus vardijo J.Grybauskas.

Dėl sunkmečiu Ukmergės miškų urėdiją prispaudusių finansinių sunkumų ir Generalinės urėdijos spaudimo septynerius metus vadovu buvęs K.Grybauskas pasitraukė iš einamų pareigų ir liko dirbti medienos ruošos inžinieriumi.

O J.Grybauskas atsisakė urėdijoje turėtų transporto padalinio viršininko pareigų ir įsidarbino Jasiuliškio socialinės globos namuose socialinės darbuotojos padėjėju.

Tačiau daug bendra turintys ukmergiškiai tikino niekaip nesusiję su bendrapavarde prezidente Dalia Grybauskaite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.