JAV lietuvius džiugina tiltus tarp žemynų tiesiantis V. Stakėnas

JAV lietuvius koncertais džiugina kantri muzikos atlikėjas iš Lietuvos Virgis Stakėnas. Kovo 14 d. jis pasirodė Nebraskos valstijos Omahos mieste, kuris giminiuojasi su Šiauliais, o kovo 10 d. - Lietuvių fondo penkiasdešimtmečiui skirtame renginyje Naujajame Džersyje. Trečiadienį V. Stakėnas surengs koncertą pradinukams savo anūkės mokykloje - Ronaldo Reagano pradinėje mokykloje. O V. Stakėno žmona Ramutė Omahoje surengė šilko tapybos parodą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 20, 2013, 8:39 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 3:05 PM

V. Stakėnas buvo vienas iš pirmųjų lietuvių delegacijos narių 1996 m., kuomet užsimezgė partnerystė tarp Omahos ir Šiaulių. Už veiklą kultūrinių mainų srityje atlikėjui suteiktas Omahos garbės piliečio vardas.

Lietuvos kantri atlikėjo šeima Omahoje kartais vadinama pavyzdžiu, kaip tiesiami tiltai tarp dviejų žemynų.

Stakėnų duktė Agnė Dizona gyvena JAV. Ji atvyko į Omahą, Nebraskos universitetą, pagal studentų mainų programą. Sėkmingai baigusi studijas ji ištekėjo už vietinio Omahos gyventojo. Šiuo metu sutuoktiniai augina tris vaikus.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.