Įstojimui į NATO paminėti - bėgimas aerodromo kilimo-tūpimo taku

Lietuvos įstojimo į NATO devintosioms metinėms paminėti buvo surengtas bėgimas karinio aerodromo kilimo-tūpimo taku.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Mar 27, 2013, 4:23 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 5:44 AM

Šioje trečiadienio popietę Karinių oro pajėgų (KOP) Aviacijos bazėje surengtoje akcijoje „RUNWAY RUN-2013“ dalyvavo apie du šimtai kariškių.

Atsarginiame kilimo-tūpimo take surengtame bėgime kartu su Lietuvos kariškiais bėgo ir NATO oro policijos misiją vykdantys Karališkųjų Danijos Karinių oro pajėgų kariai.

Dalyvauti šioje akcijoje pasišovė ir Lietuvos KOP vagas generolas majoras Edvardas Mažeikis, Aviacijos bazės vadas pulkininkas leitenantas Vidmantas Raklevičius, bei NATO junginio vadas majoras Morten Hasso.

Trijų kilometrų distancijai įveikti prireikė kiek daugiau nei 11 minučių.

Neįprasta trasa bėgę kariai buvo geros nuotaikos ir tvirtino, kad bėgioti palaikant gerą fizinę formą tenka kasdien, todėl tokia akcija tikrai neišvargino.

Po finišo linijos visų laukė karšta arbata, Karinių oro pajėgų orkestro koncertas ir apdovanojimai.

Kiekvienas sėkmingai įveikęs distanciją gavo tai patvirtinantį sertifikatą ir raktų pakabuką.

Pirmą kartą Lietuvos Karinių oro pajėgų istorijoje surengtas bėgimas karinio aerodromo kilimo-tūpimo taku simbolizavo Lietuvos ir NATO misiją palaikančių karių susitelkimą ir judėjimą bendro tikslo link.

Aviacijos bazės vadas V. Raklevičius sakė manantis, kad toks renginys taps tradiciniu, o kitąmet į jį bus pakvieti ir Latvijos bei Estijos karinių oro pajėgų atstovai.

Šiemetiniame renginyje be KOP Aviacijos bazės bei NATO oro policijos misiją atliekančių Danijos kariškių dalyvavo ir KOP Oro gynybos bataliono, KOP Oro erdvės stebėjimo ir kontrolės, KOP Ginkluotės ir technikos remonto depo kariai, Krašto apsaugos savanorių pajėgų 6-oji prisikėlimo rinktinė, Lietuvos karo akademijos bei Prancūzijos karinio atašė atstovai.

„RUNWAY RUN-2013“ bėgimas visus dalyvius sujungė į vieną bendrą komandą, kuri atspindėjo NATO dvasią – visi kartu vieno tikslo link.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.