Nuskurdusiai rašytojai J. Skablauskaitei bus ieškoma socialinio būsto

„Malonu, kad atsiranda gerų jėgų“, - kalbėjo žinoma rašytoja 62 metų Jolita Skablauskaitė, sulaukusi savo namuose miesto savivaldybės Socialinės paramos skyriaus darbuotojų vizito.

Kūrėjos svajonė – kad kuo greičiau sušiltų orai ir ji galėtų išvykti iš šios skylės į trobelę Joniškio rajone.<br>V. Ščiavinskas
Kūrėjos svajonė – kad kuo greičiau sušiltų orai ir ji galėtų išvykti iš šios skylės į trobelę Joniškio rajone.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Birutė Vyšniauskaitė

2013-03-27 16:17, atnaujinta 2018-03-09 05:44

Jas pasidomėti, kokiomis sąlygomis gyvena rašytoja baisiausiu laikomame Vilniaus bendrabutyje Skroblų g. 15, paskatino šeštadienį „Lietuvos ryto“ priede „Sostinė“ ir portale lrytas.lt pasirodęs interviu su J. Skablauskaite. Sveikatos negalią turinti kūrėja nuo 1987 m. gyvena vos 8 kvadratinių metrų patalpoje, kur sovietmečiu buvo izoliatorius, skirtas infekcinėmis ligomis užsikrėtusiems bendrabučio gyventojams.

Pasak J. Skablauskaitės, bendrabutyje ne vienerius metus būdavo prekiaujama „pilstuku“, kontrabandinėmis cigaretėmis, o rūsiuose nuo tuberkuliozės yra mirę keli benamiai. Kai šalta, jie glaudžiasi ir bendrabučio laiptinėse.

„O kuo gi mes galėtume padėti? Galime tik miesto valdžios prašyti arba maldauti. Dar prieš dvejus metus buvo kalbėta ir su savivaldybės pareigūnais, ir su miesto meru Artūru Zuoku, bet visi vienu balsu sako, esą J. Skablauskaitė Joniškio rajone turi nekilnojamojo turto – sukežusią trobelę, todėl pagal įstatymus jai negalima skirti socialinio buto“, - teigė Rašytojų sąjungos vadovas, poetas Antanas A. Jonynas, kurio tėvo poeto Antano Jonyno premija 1987 m. buvo apdovanota J. Skablauskaitė.

Tačiau A. A. Jonynas vis tik tikisi, kad bendromis pastangomis su miesto tarybos nare, aktore Violeta Podolskaite pavyks padėti J. Skablauskaitei išsikraustyti iš to baisaus bendrabučio.

„Jau kalbėjau su Socialinės paramos skyriaus vadovais ir darbuotojomis, kurios lankėsi pas rašytoją. Pamatę, kokiomis sąlygomis gyvena kūrėja, susiėmė už galvos“, - kalbėjo V. Podolskaitė.

Jai Socialinės paramos skyriaus pareigūnės pažadėjo artimiausiu metu parengti visus būtinus dokumentus, reikalingus socialiniam butui J. Skablauskaitei skirti.

„Viliuosi, kad šis klausimas greitai pasieks miesto tarybą ir nebus vilkinamas. Manau, kolegos tarybos nariai bus supratingi ir žmogiškai įvertins rašytojos gyvenimo aplinkybes bei problemas. Manau, kad tam užteks kelių mėnesių“, - vylėsi V. Podolskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.