V. Muntiano byla stringa – nagrinėjimas bus tęsiamas tik rugsėjį

Prokuratūra siekia panaikinti buvusio Seimo pirmininko Viktoro Muntiano išteisinamąjį nuosprendį ir pripažinti jį kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimo. Pareigūnai kaltina V. Muntianą 2007 metais organizavus valstybės tarnautojo piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi, siekiant asmeninės naudos.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

Mar 29, 2013, 6:54 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 2:53 AM

Penktadienį Lietuvos apeliacinis teismas tęsė bylos nagrinėjimą, proceso dalyviai - kaltinamoji Birutė Jablonskienė, buvęs Kauno vicemeras Antanas Balutis ir išteisintasis Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas - sakė baigiamąsias kalbas, prašydami teismo palikti Kauno apygardos teismo sprendimą nepakeistą.

Baigiamojoje kalboje V. Muntianas atkreipė teismo dėmesį į tai, kad bylos medžiagoje apie sklypą, kur, esą, Kėdainių rajone prie vandens telkinio norėta organizuoti statybas, yra daug neatitikimų ir netikslumų. Esą sklypo vertinimo darbai buvo atlikti nesivadovaujant Lietuvos įstatymais.

„Man labai gaila, kad prisidėjau prie tokios teisėsaugos sukūrimo. Matau teisėsaugininkų nekompetenciją ir nesąžiningumą. Pateiktoje medžiagoje matyti, kad vienas ir tas pats specialistas, vertindamas sklypą, pateikė per dieną tris skirtingas pažymas. Tikriausiai jis buvo išgėręs arba jam buvo pagirios“, – po teismo posėdžio kalbėjo V. Muntianas.

Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegija neišklausė nuteistojo Virginijaus Vizbaro, pripažino kaltu dėl kyšininkavimo, baigiamosios kalbos. Teisėjų kolegija - Linas Žukauskas, Valdimaras Bavėjanas ir Kęstutis Jucys - byloje paskelbė pertrauką.

Kauno apygardos teismas V. Vizbarą pripažino kaltu dėl kyšininkavimo ir nuteisė kalėti realia ketverių metų laisvės atėmimo bausme. Iš jo valstybės naudai konfiskuota per 100 tūkst. litų, kuriuos, kaip manoma, valdininkas gavo kaip kyšį. Verslininkė Birutė Jablonskienė kaltinama didelės vertės kyšio davimu ir dokumentų klastojimu, A. Balutis – pagalba duodant kyšį.

Dvejiems metams lygtinai nuteista B. Jablonskienė Apeliacinio teismo prašo panaikinti nuosprendį ir ją išteisinti, esą, teismas buvo šališkas, nevertino jai palankių įrodymų. A. Balutis – atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Būdamas Seimo pirmininkas V. Muntianas, esą, organizavo neteisėtą blokų įkasimą faktiškai jo valdomame sklype, taip siekdamas imituoti neva senus pamatus, kad vėliau galėtų toje vietoje pradėti statybas.

V. Muntianas visą laiką neigė kaltę, tačiau, esą, nenorėdamas kompromituoti Seimo ir Pilietinės demokratijos partijos, kuriai tuomet vadovavo, politikas 2008 metų pavasarį atsistatydino iš parlamento pirmininko ir partijos lyderio pareigų.

Lietuvos apeliacinis teismas skelbs sprendimą byloje tik išklausęs nuteistojo V. Vizbaro baigiamosios kalbos, kurią šis sakys kitame teismo posėdyje – rugsėjo mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.