Ventos globos namų darbuotojai kas savaitę lanko Kaune slaugomą coliukę

Vos kelis kilogramus sveriančios septynmetės mergaitės, dėl kurios vasarį kilo skandalas, sveikatos būklė stabili. Ji stovi savo kojytėmis ir bendrauja su ją lankančiais svečiais - Ventos globos namų darbuotojais, kurie į Kauno klinikas užsuka kartą per savaitę.

Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Mar 29, 2013, 7:04 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 3:50 AM

Anot Ventos globos namų vadovės Gražinos Banienės, mergaitė atrodo tokia pat stipri, kaip būdama globos namuose, medikai globos namų darbuotojams neišsako jokių priekaištų. „Niekada ir neišsakė“, - paaiškino G. Banienė. Ji teigė, jog skandalas kilo dėl žurnalistų, kurie nesuprato situacijos. „Jau net bijau su jumis kalbėti“, - lyg sužeista sraigė į kiautą traukėsi Ventos globos namų vadovė.

Vasarį Kauno klinikų medikams pasibaisėjus, kad septynmetė sveria kiek daugiau nei 5 kg, kilo įtarimas dėl jos nepriežiūros. Imta aiškintis, ar globos namai tinkamai rūpinosi sunkiai sergančia globotine. Iki šiol vyksta patikrinimas, ar jie padarė viską, ką galėjo.

„Apie tai kalbėsime, kai turėsime visus audito rezultatus. Mūsų auditorių komanda buvo nuvykusi į globos namus. Kai turėsime visas išvadas, įvertinsime ir tik tada priimsime sprendimus“, - kalbėjo Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Ji ketvirtadienį Vilniuje susitiko su globos namų vadovais. Po susitikimo ministrė primygtinai kartojo, kad jokie klausimai, susiję su Ventos globos namais, nebuvo aptariami.

A. Pabedinskienė sakė, jog vienas svarbiausių susitikimo klausimų buvo globos namų licencijavimas. Įstaigos raginamos iki 2015 metų įsigyti licenciją, kuri patvirtintų globos namų atitikimą higienos normoms.

„Yra apie 500 globos įstaigų, kurios turi gauti licencijas. Jau 30 globos įstaigų pateikė paraiškas licencijavimui. Ketiname sudaryti grafiką, kad artėjant terminui nebūtų grūsties“, - sakė A. Pabedinskienė.

Ministrė ir globos namų vadovai aptarė neseniai atliktą globos įstaigų vadovų apklausą, kurioje dalyvavo 50 vadovų. Jie įvardijo tris didžiausias problemas – mažus socialinių darbuotojų atlyginimus, pinigų globos namams remontuoti trūkumą ir prastą bendradarbiavimą su kitomis institucijomis, tarp jų ir sveikatos priežiūros institucijomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.