Balandžio 1-osios lrytas.lt pokštai vienus įtikino, kitus – prajuokino

Šiandien Lietuvoje ne tik antroji Velykų diena, bet ir balandžio 1-oji, kuri pasaulyje žinoma, kaip Juokų ir melagių diena. Šia proga pokštavo ir lrytas.lt žurnalistai.

Balandžio 1-oji pasaulyje minima kaip Juokų ir pokštų diena.<br>123RF
Balandžio 1-oji pasaulyje minima kaip Juokų ir pokštų diena.<br>123RF
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 1, 2013, 10:27 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 12:10 AM

Portalas pranešė, kad šią vasarą planuojama statybų kompanijų „Eika“ ir „Hanner“ savininkų Roberto Dargio ir Arvydo Avulio atžalų santuoka atsidūrė pavojuje. Domo Dargio ir Gintarės Avulytės planus sumainyti aukso žiedus šių metų vasarą stabdo Konkurencijos taryba. Draudimą jiems tuoktis Konkurencijos taryba aiškina tuo, kad po santuokos greičiausiai bus sujungtos ir abi statybų kompanijos ir dėl to brangs butai.

Ką tik iš lovų pakilę skaitytojai, dar nesupratę, kad šiandien balandžio 1-oji, negalėjo patikėti tokia valdininkų savivale.

„Visiškas absurdas. O šiaip, jei jiems išties rūpėtų meilė ir šeima, tai susituoktų bažnyčioje ir tiek. Galų gale LT Konstitucijoje pasakyta, jog „Santuoka sudaroma laisvu vyro ir moters sutarimu.“ Jokių išimčių nenumatyta“, - perskaitęs straipsnį parašė pasipiktinęs komentatorius. Kiti piktinosi, kad tokie draudimai kvepia viduramžiais.

„Nu, chebra, visiškai mane „išdūrė". Atsistatydinu iš komentatoriaus pareigų“, - rašė kitas komentatorius.

Kadangi šiandien dar švenčiame Velykas, lrytas.lt pranešė gąsdinančią žinią kiaušinių mėgėjams: „Kalvarijoje – masinis apsinuodijimas lenkiškais kiaušiniais“. Šias Velykas kelios dešimtys Kalvarijos gyventojų prisimins ilgai. Miestelio ir Marijampolės ligoninėse jau atsidūrė keliasdešimt žmonių, kaip įtariama, apsinuodijusių pasenusiais lenkiškais kiaušiniais, kurių pigiai prisipirko Suvalkų turguje. Atrodo, kad patikėjusių šia žinia buvo bene daugiausiai. Žmonės įnirtingai diskutavo apie lenkiškų maisto produktų kokybę, suvalkiečių taupumą ir apsipirkinėjimą Lenkijoje. Komentatoriai nepamiršo paminėti ir pastaruoju metu pašlijusių Lenkijos ir Lietuvos santykių.

„Panašu, kad čia ne pokštas, pavardės tikros. Suvalkiečiai pataupė ir nusipirko pigių kiaušų „iš bagažinės“. Lenkija čia ne prie ko, žmonių kvailumas + suvalkietiškas skūpumas kaltas. Kas perka greitai gendančius produktus iš žmonių turguje, iš bagažinės?“ - stebėjosi portalo skaitytoja.

Minimalią algą iki tūkstančio litų padidinusi Vyriausybė grįžo prie 1000 litų nominalo litų banknoto. Paskutiniame Vyriausybės posėdyje lrytas.lt žiniomis, buvo svarstyta į rinką paleisti dar 1991 metais sukurtus didžiausio nominalo banknotus. 1000 litų nominalo banknoto pasirodymas apyvartoje simbolizuotų, kad šalies ūkis visiškai atsigavo po globalinės finansų krizės. Šiuo pokštu nepatikėję skaitytojai piktinosi, kad dabar gavus tokią kupiūrą ją panaudoti bus labai sunku, nes ne visi kasininkai parduotuvėse galės iškeisti.

Po ilgų svarstymų ir konsultacijų Lietuvos nacionalinė filharmonija nutarė artimiausiu metu panaikinti draudimą naudotis mobiliaisiais telefonais koncertuose. Dar šiais metais ketinama pasirašyti sutartį su viešąjį konkursą laimėjusia kompanija dėl garsą sulaikančių technologijų diegimo Filharmonijos didžiojoje salėje. Tokia lrytas.lt naujiena patikėjo net kai kurie pirmieji į darbą atėję kolegos. Skaitytojai taip pat negalėjo atsistebėti, kodėl Nacionalinės filharmonijos vadovybė ėmėsi tokių progresyvių, tačiau daugeliui nemoralių naujovių.

Portalo rubrika „Bendraukime“ paskelbė lrytas.lt skaitytojo pasiūlyta tema parengtą straipsnį, kuriame teigiama, jog praturėti užsinorėję verslininkai peržengė padorumo ribas. Lietuvos parduotuvių lentynose jau galima rasti produktų, pažymėtų nacistine simbolika. Žiaurumu išgarsėję vokiečių SS kareiviai pristato lietuvišką degtinę. Fašistinės Italijos diktatorius Benito Mussolini siūlo paragauti koldūnų. „Mes darome ne politiką, bet verslą. Atlikome rinkos tyrimus ir nustatėme, kad lietuviai labiausiai vertina vokišką kokybę. Daiktai, kurie yra pagaminti Vokietijoje, vartotojams atrodo patikimi“, - aiškino šiuos produktus gaminantis verslininkas.

Šis straipsnis įžiebė diskusijas apie „tarybinių“ produktų populiarumą. Žmonės juokavo, kad tokie vokiški produktai, žinant kai kurių žmonių pažiūras, Lietuvoje taip pat turėtų būti populiarūs. „Rusijos spaudos tai bus priimta kaip tiesa ir nuskambės per jų laikraščius, kad fašistiniam Pabaltijy naciai ir Trečias Reichas yra garbinami“, - baiminosi vienas komentatorius.

Tuo tarpu žinia, kad Kauno centre leista rengti gėjų paradą, šokiravo homofobiškus žmones. Portalas pranešė, jog Kauno savivaldybės valdininkai suteikė leidimą rugsėjo 1-ąją Kaune organizuoti renginį „Žygis už toleranciją mokyklose“ ir tik po to sužinojo, kad po šiuo pavadinimu slepiasi planai mieste organizuoti gėjų eitynes. „Oi, smagus rytas pasijuokt iš pokštų tiek su gėjais, ir su SS etiketėmis ir 1000 litų ir Kaunu nusikaltėlių sostine, kurią aprašys danų žurnalistas. Tiesą sakant, ir mane „išdūrė". Bet smagu“, - balandžio 1-ąja džiaugėsi portalo skaitytojas.

„Kaune gėjų paradas bus iškart po marsiečių parado Vilniuje“, - juokavo kitas portalo skaitytojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.