Kalvarijoje - masinis apsinuodijimas lenkiškais kiaušiniais (balandžio 1-osios pokštas)

Šias Velykas kelios dešimtys Kalvarijos gyventojų prisimins ilgai. Miestelio ir Marijampolės ligoninėse jau atsidūrė keliasdešimt žmonių, kaip įtariama, apsinuodijusių pasenusiais lenkiškais kiaušiniais.

Lenkijoje pirkti pigūs kiaušiniai suvalkiečius paguldė į ligos patalus.<br>A. Barzdžiaus nuotrauka.
Lenkijoje pirkti pigūs kiaušiniai suvalkiečius paguldė į ligos patalus.<br>A. Barzdžiaus nuotrauka.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Apr 1, 2013, 9:18 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 1:04 AM

Kaip portalui lrytas.lt pranešė Kalvarijos ligoninės vadovė Birutė Kažėmėkaitė, pirmadienio ryte ligoninėje buvo gydomi 26 kiaušiniais apsinuodiję žmonės. Dar daugiau jų išvežta į Marijampolę.

„Mūsų ligoninė sausakimša. Jau neturime laisvų lovų, todėl visus naujus pacientus nukreipiame į Marijampolę“, - sakė ligoninės vadovė.

Medikė pasakojo, kad pirmųjų skambučių sulaukė sekmadienio vakare, o naktį į pirmadienį greitosios pagalbos darbuotojai nesudėjo bluosto.

„Žmonės šventė Velykas, valgė margučius, o po to pasijuto blogai. Įtariame, kad jie apsinuodijo senais kiaušiniais iš Lenkijos“, - kalbėjo B. Kažėmėkaitė.

Marijampolės medikai šiandien taip pat turi daug darbo. Iš namų buvo iškviesta dalis laisvą dieną turėjusių darbuotojų.

„Dar neatsimenu, kad taip būtų buvę. Daliai žmonių apsinuodijimo simptomai pasireiškia vėliau, todėl bijome, kad ir mes pritrūksime laisvų lovų, lašelinių. Pirmadienį mums jų niekas neatveš. Neseniai skambino žmogus iš Kazlų Rūdos – patarėme važiuoti į Kauną“, - pasakojo Marijampolės ligoninės budinti gydytoja, prašiusi neminėti jos pavardės.

Medikai spėja, kad žmonės nukentėjo dėl suvalkietiško taupumo. Nemaža dalis žmonių prieš šventes vyko apsipirkti į Suvalkus.

„Viena moteris gyrėsi, kad Suvalkų turguje iš vieno automobilio kiaušinius pardavinėjo po 2 zlotus (1,65 Lt - red.) už pakuotę. Žmonės ėmė ir sau, ir kaimynams. Ir štai kas atsitiko“, - sakė Kalvarijos ligoninės direktorė.

Ji atmeta kai kurių nepatenkintų gyventojų skundus, esą greitoji pagalba į jų namus važiavo labai ilgai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.