Kauno policija vėl lipa ant riedžių

Atšilus orams Kauno centre turėtų pasirodyti riedžiais patruliuojantys policininkai. Miesto savivaldybė paskelbė konkursą, kuriuo pareigūnams siekiama išnuomoti keturis riedžius. Toks ekologiškų transporto priemonių kiekis nesikeičia jau keletą metų.

Riedžiais patruliuojantys pareigūnai prižiūrės Kauno centrą.<br>M. Patašius
Riedžiais patruliuojantys pareigūnai prižiūrės Kauno centrą.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 1, 2013, 5:30 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 12:21 AM

Nereikia bėgioti

Kauno patrulių rinktinei laikinai vadovaujantis Mindaugas Kabašinskas lrytas.lt tikino, kad riedžiai šiltuoju metų laiku tapo neatskiriama patrulių įrangos dalimi. Policininkai šiomis transporto priemonėmis tvarką prižiūri miesto centre ir senamiestyje.

„Patruliai su riedžiais yra sulaikę ir pėsčių pažeidėjų, ir prasikaltusių vairuotojų. Svarbiausia, kad pareigūnai gali daug greičiau atsirasti įvykio vietoje. Apskritai patruliai su riedžiais nuolat juda tokiu greičiu, tarsi bėgtų. Taip apvažiuojama didesnė teritorija, o greitai judantys pareigūnai žmonėms nekelia nerimo“, - sakė M. Kabašinskas.

Pasak viršininko, patruliai su riedžiais miesto centre pasirodys tik esant geriems orams. Esant darganai policininkai patruliuos įprastais būdais.

Problemų Kauno angelams sargams nekels ir sezoninių transporto priemonių valdymas. Nors pirmaisiais metais reikėjo specialių apmokymų, dabar pareigūnai riedžių valdymo paslaptis perduoda vieni kitiems.

Nuomoja pusmečiui

Konkursą riedžių nuomai paskelbusio Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo Rimo Sideros teigimu, už įrangos nuomą savivaldybė kiekvieną mėnesį atseikės apie du tūkstančius litų. Tuo tarpu viso sezono išlaidos sieks apie 12 tūkst. litų.

Konkurso sąlygas skyriaus specialistai parengė pasiremdami ankstesnių metų patirtimi. Todėl konkretūs reikalavimai pritaikyti riedžių svoriui, greičiui ir nuvažiuojamam atstumui. Planuojama, kad ekologišku transportu pareigūnai galės važiuoti ne mažesniu kaip 20 kilometrų per valandą greičiu ir nuvažiuoti ne mažesnį kaip 35 kilometrų atstumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.