M. Martinaitis gimtadienį sutiko reanimacijoje

Vienam garsiausių Lietuvos poetų – Marcelijui Martinaičiui - pirmadienį sukako 77 metai. Tačiau poeto artimieji jį sveikino ne prie Velykų stalo, o ligoninėje, kur M. Martinaitis pateko sekmadienį ištikus insultui.

Poetas M.Martinaitis į ligoninę pateko Velykų rytą.<br>R. Danisevičius nuotrauka iš archyvo
Poetas M.Martinaitis į ligoninę pateko Velykų rytą.<br>R. Danisevičius nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Apr 1, 2013, 4:17 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 12:30 AM

„Ką tik grįžome iš ligoninės. Reanimacijoje tėvą žada laikyti dar apie savaitę. Dabar svarbiausia, kad jo sveikata netikėtai dar nepablogėtų“, - portalui lrytas.lt sakė poeto dukra Eglė Skučienė.

Ji tiksliai nežino, dėl kokių priežasčių sekmadienį tėvas atsidūrė ligoninėje, tačiau spėja, kad įtaką daro garbus amžius, aukštas kraujo spaudimas.

„Jam jau prieš porą metų buvo sušlubavusi sveikata. Tuomet gėrė vaistus. Galbūt dabar paveikė džiugios žinios apie anūkus. Vis skambindavo, klausinėdavo, labai džiaugėsi“, - sakė E. Skučienė.

Apie tai, kad M. Martinaitis pateko į Santariškių klinikas, sekmadienį savo „Facebook“ paskyroje pranešė poeto žentas Artūras Skučas.

„Deja, reikėtų pranešti, kad tokią šventą ir šviesią Velykų dieną rašytoją Marcelijų Martinaitį ištiko insultas. Dabar viskas Dievo ir gydytojų rankose, mums belieka pasimelsti už šitą nuostabų žmogų“, - rašoma paties rašytojo „Facebook“ profilyje.

Insultas - galvos smegenų pažeidimas, kurį sukelia staiga nutrūkusi tam tikros smegenų dalies kraujotaka arba kraujo išsiliejimas į smegenis.

Taip atsitinka, kai dėl padidėjusio kraujospūdžio arba iš prigimties ar dėl senatvės silpnų arterijų sienelių ar nelaimingų atsitikimų metu smegenyse trūksta kraujagyslė ir kraujas išsilieja į smegenis.

Tada žmogų ištinka šokas, netenkama sąmonės, sutrinka kvėpavimas, kalba, rijimas, rega arba ištinka paralyžius. Prieš insultą žmogus gali jausti, kad svaigsta galva, ūžimą ir skausmus galvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.