Londono policininkai mokysis lietuvių kalbos

Jau gana greitai prie jūsų priėjęs Londono policijos pareigūnas galės užkalbinti lietuviškai. 31 tūkst. pareigūnų pasiūlyta mokytis 18 kalbų, kad galėtų susikalbėti su Londone vis labiau besiplečiančių tautinių mažumų atstovais jų gimtąja kalba. Tarp britų policininkams reikalingų kalbų minima ir lietuvių.

Kursai vienam pareigūnui kainuos 400 svarų sterlingų.<br>123rf
Kursai vienam pareigūnui kainuos 400 svarų sterlingų.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 2, 2013, 8:59 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 11:01 PM

Bet dar labiau nei lietuvių, britų policininkams reikalinga lenkų kalba. Kaip rašo „Daily Mail“, Londone greitai bus įprasta iš policininko išgirsti tokias frazes, kaip „jak sie masz, jak sie masz, jak sie masz, co tu się dzieje potem?“.

Kursai vienam pareigūnui kainuos 400 svarų sterlingų. Per šešias savaites trunkančius 40 valandų kursus policininkai bus mokomi geriau susikalbėti su tautinių mažumų atstovais. Kalbos lygis turėtų atitikti GCSE lygį su specialiai policijai pritaikytu žodynu.

Tikimasi, kad kalbų žinios padės geriau užsiimti nusikalstamumo prevencija, taip pat apklausti įtariamuosius nesitikrinant kiekvieno žodžio žodyne.

Planuojama, kad dar šiais metais įvyks dveji tokie kursai.

Teigiama, kad labiausiai policininkai pageidauja arabų, lenkų ir ispanų kalbų kursų. Dar jiems bus siūloma mokytis prancūzų, vokiečių, italų, o taip pat bulgarų, korėjiečių, lietuvių, rumunų, rusų, somaliečių, turkų ir vietnamiečių kalbų. Bus pasiūlytos net ir tokios retos kalbos, kaip amharų, hebrajų ir šonų.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.