„Darom“ tikisi, kad šiukšlių iš po sniego atkasinėti nereikės

Tradicinės šiukšlių rinkimo akcijos „Darom“ organizatoriai viliasi, kad balandžio 27 dieną, kai visa Lietuva bus kviečiama apsikuopti, šiukšlių jau nereikės atkasinėti ar jų kapoti su ledo kirtikliais. Todėl akcijos diena vėlesniam laikotarpiui, kai sušils orai, nebus nukelta.

Akcija „Mes darom“ šiais metais vyks balandžio 27-ąją.<br>J. Stacevičius
Akcija „Mes darom“ šiais metais vyks balandžio 27-ąją.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Vtautas Valentinavičius

Apr 3, 2013, 6:44 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 9:42 PM

„Orų prognozės rodo, kad jau kitą savaitę sniegas turėtų nutirpti. Labai tikimės, kad prognozės išsipildys. Sinoptikai dažnai klysta, bet prognozės balandžio pabaigai – palankios akcijos organizatoriams. Mes turime prisitaikyti prie orų, kitos išeities nėra“, – kalbėjo akcijos „Darom“ organizatorius Karolis Sargūnas.

Šiemet akcija „Darom“ bus orientuota į teritorijų, esančių už miesto, tvarkymą, mat jos mažiau prižiūrimos. Miestuose aplinkos tvarkymo darbų vis dažniau savarankiškai imasi savivaldybių bendruomenės ir bendrijos. „Vyksime tvarkyti miškų, laukus, pakelių ir pamiškių,“ - sakė K. Sargūnas.

Jis sakė, kad renginiui organizuoti laiko kasmet prireikia vis mažiau, tačiau anksčiau nutirpęs sniegas būtų palengvinęs organizavimo rūpesčius.

Jau kitą savaitę internete esančiame žemėlapyje bus pažymėtos vietos, kurios bus tvarkomos akcijos dieną, tad žmonės galės registruoti iniciatyvines grupes.

„Kol kas nežinome, ar akcijoje dalyvaus valstybės vadovai, tačiau jie visuomet registruojasi kaip paprasti piliečiai. Jie mūsų iš anksto apie dalyvavimą akcijoje neinformuoja, specialiai jų niekada nekviečiame“, – kalbėjo K. Sargūnas.

Akcijos iniciatoriai pageidauja, kad tvarkyti aplinką pasišovę asmenys pasirinktą vietą su organizatoriais suderintų iš anksto.

„Mums labai svarbu, kad žmonės informuotų apie tvarkomą teritoriją. Mes turime organizuoti šiukšlių surinkimą, nes kitaip ne visos paliktos šiukšlės išvežamos. Tik žinodami visas tvarkomas teritorijas organizatoriai galės jas surinkti“, – kalbėjo akcijos organizatorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.