Popiežius pabrėžė moterų svarbą Romos katalikų bažnyčioje

Popiežius Pranciškus trečiadienį per generalinę audienciją akcentavo „esminę“ moterų svarbą Romos katalikų Bažnyčioje ir teigė, kad jos buvo pirmosios Kristaus liudininkės, todėl turi ypatingą vaidmenį skleidžiant tikėjimą, praneša „Reuters“.

Popiežius teigė, kad moterys buvo pirmosios Kristaus liudininkės, todėl turi ypatingą vaidmenį skleidžiant tikėjimą.<br>EPA-ELTA
Popiežius teigė, kad moterys buvo pirmosios Kristaus liudininkės, todėl turi ypatingą vaidmenį skleidžiant tikėjimą.<br>EPA-ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 3, 2013, 6:12 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 9:42 PM

Prieš savaitę pontifiko priimtas sprendimas į tradicinį kojų plovimo ritualą įtraukti moteris sukėlė tradicijų šalininkų pasipiktinimą.

Pranciškus, kuris praėjusį mėnesį buvo išrinktas pirmuoju ne europiečiu popiežiumi per 1 tūkst. 300 metų, pareiškė, kad moterys visada turėjo ypatingą misiją Bažnyčioje kaip „pirmosios Kristaus prisikėlimo liudininkės“. Bet to, jos perduoda tikėjimą savo vaikams ir vaikaičiams. „Bažnyčioje ir tikėjimo kelyje moterys turėjo ir tebeturi ypatingą vaidmenį atveriant duris Viešpačiui Dievui“, - per savaitinę audienciją Šv. Petro aikštėje tūkstančiams tikinčiųjų sakė Pranciškus.

Popiežiaus teigimu, Biblijoje moterų, kaip Kristaus prisikėlimo liudininkių, vaidmuo neminimas dėl žydų įstatymo tuo metu, kai moterys ar vaikai nebuvo laikomi patikimais liudininkais.

Tai antras kartas, kai Pranciškus kalbėjo apie moterų svarbą Bažnyčioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.