„Tautos aikštėje“ – leisti ar drausti parduoti žemę užsieniečiams?

Lietuvos televizijos (LRT) laidoje „Tautos aikštė“ vėl virs aistros. Dėl žemės. Dėl žemės maitintojos. Kas yra žemė lietuviui – kūnas ir kraujas, ar nekilnojamasis turtas? Ar įmanoma sustabdyti netrukus įsigaliosiantį leidimą parduoti žemę užsieniečiams ir ar reikia tai stabdyti?

Kas yra žemė lietuviui – kūnas ir kraujas, ar nekilnojamasis turtas?<br>P. Lileikio nuotr. iš archyvo
Kas yra žemė lietuviui – kūnas ir kraujas, ar nekilnojamasis turtas?<br>P. Lileikio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-04-04 16:44, atnaujinta 2018-03-08 20:28

Ūkininkai priešinasi draudimo atšaukimui ir žada rengti referendumą, o jų oponentai teigia, kad Lietuva negali sėdėti rezervate ir elgtis kitaip nei visa Europa.

Kieno argumentai stipresni – pamatysime nacionaliniuose debatuose „Tautos aikštėje“

Kęstutis Kristinaitis, korporacijos „Matininkai“ prezidentas. „Leisti, nes jau dabar užsieniečiai žemę perka, o nauji draudimai nepakeis nieko.“

Radvilė Morkūnaitė, europarlamentarė. „Drausti, nes žemės ūkio paskirties žemę Lietuvoje turėtų įsigyti tik tie, kurie sieja savo ateitį su Lietuva ir kurie dirbs tą žemę.“

Andriejus Stančikas, Lietuvos Žemės ūkio rūmų direktorius. „Drausti, nes mūsų protėviai liejo kraują gindami šią žemę, tai ką mes paliksime savo vaikams?“

Gintaras Steponavičius, Seimo Europos reikalų komiteto narys. „Leisti, nes dėl draudimo laimėjo apsukrūs vertelgos, susipirkę milžiniškus žemės plotus, o teisėti šimtų tūkstančių žemės savininkų interesai iki šiol ignoruojami.“

Pranciškus Šliužas, ūkininkas. „Drausti, nes tai būtų valstybės teritorijos praradimas.“

Rūta Vainienė, ekonomikos ekspertė. „Leisti, nes laisva prekyba praturtina Lietuvą.“

Tokiomis frazėmis prasidės „Tautos aikštė“, o informacinis nacionalinių debatų partneris – portalas lrytas.lt siūlo savo skaitytojams nuspręsti, kuri debatų dalyvio frazė skamba įtikinamiausiai.

Balsuokite dešinėje pusėje esančioje apklausoje ir jūsų balsai lems, kokia tvarka prasidės debatai. Diskutuokite ir komentaruose pateikite savo klausimus debatų dalyviams, kurie gali nuskambėti ir tiesioginiame televizijos eteryje. Nurodykite, kuriam konkrečiam debatų dalyviui adresuojate savo klausimą.

Jei norite objektyvaus požiūrio ir argumentų - nepraleiskite karštos diskusijos labai aktualia tema. „Tautos aikštė“ – ketvirtadienį, 21 val. 15 min. per LRT televiziją, laidos vedėjas – Andrius Tapinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.