A. Zuokas grožisi iš dangaus krentančiu sniegu

Kai daugelis keiksnoja subjurusius orus, Vilniaus meras Artūras Zuokas išlieka optimistas ir įžvelgia romantiškų simbolių.

Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Apr 5, 2013, 4:11 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 6:56 PM

„Pamačius už lango, kaip gražiai sninga, kaip gražiai dangus bučiuoja žemę, iškart gali pradėti galvoti apie miesto ateitį, apie persikrovimą“, - penktadienį konferencijoje „Restart Vilnius“ (liet. „Perkrautas Vilnius“) kalbėjo A. Zuokas.

Nors ir nusiteikęs romantiškai, jis, išdėstęs Vilniaus miesto ateities viziją, žadėjo skubėti valyti sniegu užtvindyto miesto.

Visą penktadienio rytą dėl sniego vilniečiai strigo automobilių spūstyse. Ir pati konferencija „Restart Vilnius“, vykusi Saulėtekyje, dėl vėluojančių pranešėjų prasidėjo vėliau nei planuota.

Sostinėje pradėjus snigti nuo 4 valandos ryto vietomis žemė pasidengė nuo 15 iki 20 cm sniego sluoksniu. Per porą valandų sostinės gatvėse buvo išberta 258 tonų druskos ir 98 kubinių metrų smėlio-druskos mišinio.

Planuojama, kad iki vakaro šis skaičius išaugs iki šešių kartų, o kai kurias pagrindines gatves teks valyti kas valandą.

Sostinėje iš viso yra barstomos ir valomos 491 gatvės.

Šiemet sausį Vilniaus meras savo „Facebook“ profilyje yra guodęsis, kad miestas pristigo pinigų gatvėms valyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.