Katalikų bažnyčia prarado teises į Vilniaus katedros aikštę

Triukšmingi fejerverkai ar šurmuliuojanti Kaziuko mugė iki šiol aplenkdavo Vilniaus katedros aikštę. Renginiams kartais prieštaraudavo Katalikų bažnyčios vadovai. Nuo šiol didžiulė vieša erdvė miesto centre priklauso savivaldybei ir miestiečiams. Miesto meras Artūras Zuokas žada pokyčius.

Dėl renginių katedros aikštėje sprendimus nuo šiol priiminės Vilniaus savivaldybė.<br>V. Ščiavinskas
Dėl renginių katedros aikštėje sprendimus nuo šiol priiminės Vilniaus savivaldybė.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-04-05 15:26, atnaujinta 2018-03-08 19:11

„Iki šiol Vilniaus katedros aikštė priklausė Pilių direkcijai ir paprotine teise – Arkikatedrai. Prieš mėnesį Vilniaus miesto savivaldybė sutvarkė dokumentus ir perėmė katedros aikštę į savo balansą“, - kalbėjo sostinės meras.

Jo teigimu, aikštės šeimininkai nuo šiol – vilniečiai. „Norime matyti katedros aikštę – miestiečių aikšte. Kviečiame žmones siūlyti idėjas renginiams“, - sakė A. Zuokas.

Meras žadėjo, kad jau kitais metais Kaziuko mugė vyks ir Katedros aikštėje bei jos prieigose, nors anksčiau šią erdvę aplenkdavo.

„Bažnyčios vadovai reagavo normaliai. Turime gerus dalykinius santykius“, - patikino A. Zuokas. Jis kelis kartus pakartojo, kad gerbia geros kaiminystės principą, taip leisdamas suprasti, kad gali būti atsižvelgta ir į bažnyčios hierarchų nuomonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.