Mažiesiems ligoniams dovanojo šypsenas

Santariškių klinikose Atvelykio šventė onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams tapo lyg saulės spindulys niūrią dieną. Akciją rengė labdaros ir paramos fondas „Mamų unija” bei prekybos tinklas „Maxima”.

Atvelykio šventė onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams.<br>D. Umbrasas
Atvelykio šventė onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

Apr 5, 2013, 5:26 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 6:51 PM

„Kai Sibilei sukako 3 metai, visos šeimos gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis. Tada, prieš aštuonis mėnesius, išgirdome Diagnozę – leukemija”, – pasakojo Sibilės močiutė Vitalija Vasiliauskienė. Tą dieną, kai šeima sužinojo apie Sibilės bėdą, jai gimė broliukas. Sergančios mergaitės motinai teko rūpintis ką tik gimusiu kūdikiu ir savo pieną nuolat vežti iš Santariškių į namus.

Pasak Sibilės močiutės, visa šeima sulaukė didžiulės paramos visoje Lietuvoje. Bažnyčioje už juos buvo meldžiamasi.

V. Vasiliauskienė su anūke daugiausia laiko praleidžia ligoninėje, o Sibilės motina Akvilė lieka su sūnumi.

„Mano vyras turėjo išmokti ne tik kiaušinienę išsikepti, bet ir rūpintis namais. Labai padėjo mano dukters Akvilės sesuo, jos draugai, – pasakojo V. Vasiliauskienė. – Žmonių parama labai svarbi. Kai mus užpuolė bėda, supratau, kad yra daug gerų žmonių. Savo supratingumu nustebino jauni žmonės, kurie prisideda prie labdaros ir paramos fondo „Mamų unija” ir prekybos tinklo „Maxima” organizuojamos akcijos ir mums padeda.”

Moterį palaiko nuolatinis tikėjimas – viltis, kad viskas anūkei bus gerai.

Penktadienį „Maxima” atstovai kvietė mažuosius ligonius kartu su televizijos laidos „Žvaigždžių duetai” dalyviais piešti atvirukus, kurių bus galima įsigyti ir didžiosiose prekybos tinklo „Maxima” parduotuvėse.

Matydama besišypsančius vaikų veidus viena „Mamų unijos” fondo steigėjų, televizijos vedėja Rūta Mikelkevičiūtė vos tvardė emocijas. Jos įsitikinimu, tik viešumas ir bendras verslininkų bei žinomų žmonių darbas gali padėti sergantiems vaikams.

„Akcija vyksta jau penkerius metus. Aš dalyvaudama šiuose renginiuose randu savo gyvenimo prasmę. Nėra nieko geresnio nei sulaukti teigiamų emocijų iš žmogaus, kuriam reikia pagalbos. Tokie darbai įprasmina mano gyvenimą, tai tam tikra sąskaita su savo sąžine”, – sakė R. Mikelkevičiūtė.

Akcijos iniciatorės Eglės Mėlinauskienės teigimu, tokios akcijos padeda keisti visuomenę, nes žmonės pradeda kalbėti, o ne tik nusisuka nuo bėdos.

„Nelieka didelės atskirties. Ypač tai svarbu paaugliams. Viešumas skatina visus susimąstyti, o bendraamžiai tampa jautresni ir nebesityčioja iš sergančiųjų dėl nuslinkusių plaukų, nuplikusios galvos”, – kalbėjo R. Mikelkevičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.