Ministrė – viena, o portfeliai – du

Štai ir sulaukėme šešėlinės konservatorių Vyriausybės! Bene didžiausią pasistumdymą partijoje kėlusi kėdė – šešėlinis energetikos ministro postas. Jis teko ne į visiškus patamsius pasitraukusiam A. Sekmokui, o vienam pagrindinių partijos vedlio A. Kubiliaus favoritų D. Kreiviui.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

2013-04-05 08:11, atnaujinta 2018-03-08 19:51

Tačiau jeigu D. Kreivys mano, kad jis iš tiesų yra šešėlinis energetikos ministras, labai klysta. Šias pareigas iš tiesų eina nešešėlinės Vyriausybės ūkio ministrė socialdemokratė B. Vėsaitė.

Ši politikė, po rinkimų ilgai besipainiojusi, kam vadovauja – Ūkio ar Energetikos ministerijai, vakar galutinai patvirtino šešėlinio energetikos ministro statusą. Tai ji padarė labai įspūdingai – į šoną paspirdama ne tik energetikos ministrą J. Neverovičių, bet ir savo partijos lyderį A. Butkevičių.

Premjeras ir visa Vyriausybė dar tik tyliai drąsinasi pagaliau nuspręsti, ar reikia tęsti dešiniųjų pradėtą atominį projektą su „Hitachi”, o ūkio ministrė ėmė ir išrėžė, kad nereikia ne tik „Hitachi”, bet ir atominės elektrinės apskritai.

Po šio B. Vėsaitės treptelėjimo žemė suvirpėjo ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Žinią apie tai, jog Lietuva meta per bortą „Hitachi” ir puola į glėbį rusams, pranešė net kai kurios didžiausios pasaulio naujienų agentūros.

Nieko keista, jog A.Butkevičius ėmė vėsinti atmosferą ir pačią B. Vėsaitę – tiesiog paskelbdamas, kad jo partijos ministrė nesiorientuoja aplinkoje.

Kiti įtakingi socialdemokratai užkulisiuose buvo dar negailestingesni. „Vytenis su sijonu”, – palyginimas su sveikatos apsaugos sistemą užgulusiu V. Andriukaičiu buvo vienas švelniausių epitetų.

Tad akivaizdu, jog artėjant lemiamam Vyriausybės apsisprendimui dėl atominės ateities bręsta dar vienas politikų mūšis, drebinsiantis kairiųjų viršūnes.

Kartu konservatorių šešėlinę Vyriausybę galima pasveikinti su sėkminga darbo pradžia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.