Nuo peilių reikia saugoti ne tik STT, bet ir Seimą

Psichikos problemų galimai turintis asmuo įsiveržė į Specialiųjų turimų tarnybos (STT) būstinę ir peiliu sužalojo du pareigūnus. Vilniaus apskrities policijos vadas K. Lančinskas susirūpino, kad teisėsaugos institucijų pastatai blogai saugomi. Pastatyti prie įėjimo ginkluotą pareigūną nebus sudėtinga, bet kaip apsaugoti daug labiau pažeidžiamą instituciją – Seimą.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Apr 5, 2013, 6:27 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 6:51 PM

Tiesa, išorinė apsauga nepriekaištinga, aprūpinta šiuolaikiška elektronine technika, bet galimas pavojaus židinys rusena viduje. Jau balandžio 9 dieną, į Seimą sugužės būriai sunkiai prognozuojamų N. Venckienės šalininkų. Tądien Seimas turėtų svarstyti, ar atimti teisinę neliečiamybę iš „violetinių“ aklai, fanatiškai garbinamos politikės.

„Drąsos kelio“ frakcijos parlamentarai ir kiti N. Venckienę palaikantys Seimo nariai krūvomis išrašo kvietimus vadinamiems svečiams, kurie šventai tiki, jog jų garbinamąją į teisėsaugos rankas atiduodantys politikai yra velnio apsėsti pedofilai. N. Venckienė – kankinė, su kuria netrukus bus susidorota. Jos dukterėčia iš Garliavos buvo išvežta apsvaiginus vaistais, mažametė esą jau seniai nužudyta, visuomenei rodoma kita mergaitė.

Šiomis sąmokslo teorijomis tiki nemaža dalis Seimo narės šalininkų, šį tikėjimą sumaniai pakursto pati N. Venckienė ir jos bendražygiai. Tokios mintys tiksi galvoje nuo sąmokslo teorijų apkvaitusių žmonių galvoje, kurie rengiasi dideliu būriu užplūsti Seimą. Kai praėjusią savaitę posėdžiavo laikinoji „Venckienės komisija“, dviguba žmogžudyste įtariamo garliaviškio garbintojai taikiai meldėsi kamputyje.

Bet, pasak psichologų, įkyrios idėjos apsėsti žmonės nuo maldų gali greitai pereiti prie smurto. Praėjusią savaitę, kartu su kitais N. Venckienės rėmėjais varomas iš laikinosios komisijos posėdžio vyriškis užsipuolė Seimo narę Dalią Kuodytę ir kažką vapėjo apie bombas. Ši parlamentarė ne kartą buvo išvadinta „kagėbiste“ ir „komsomolka“.

Keistai atrodė šalies parlamentas, po kurį šlaistėsi „mergaitės gynėjai“ pastėrusiomis akimis, tvirtai įsikalę į galvą vykdantys dieviškąją misiją tautos valios reiškėjai. Praėjusią jų atvyko tik būrelis, N. Venckienės teisinei neliečiamybei grėsmės nebuvo, bet vieną komisijos posėdžių sugebėjo paversti turgumi.

O štai artimiausiame Seimo posėdyje bus priimamas lemtingas sprendimas. Ar galima būti tikram, kad niekam iš karingųjų „svečių“ nekils pagundos pakišti po kaklu peiliuką kuriam nors N. Venckienei neplankiam Seimo nariui, „velniui, pedofilų gynėjui“?

Velnią pripjauti, taigi ne žmogų!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.