Vilniaus valdžia tiltui A. M. Brazausko vardo kol kas nesuteiks

Vilniaus valdžia nutarė, jog nusipelniusių asmenybių memorialines lentas ant pastatų bus galima tvirtinti praėjus 5 metams po jų mirties, o pavadinti jų vardais gatves ir tiltus – po 10 metų.

Įgyvendinti socialdemokratų sumanymą Žirmūnų tiltą pavadinti buvusio premjero ir prezidento Algirdo Mykolo Brazausko vardu pavyktų tik 2020 metais.<br>R. Danisevičius
Įgyvendinti socialdemokratų sumanymą Žirmūnų tiltą pavadinti buvusio premjero ir prezidento Algirdo Mykolo Brazausko vardu pavyktų tik 2020 metais.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

"Lietuvos rytas"

Apr 6, 2013, 11:19 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 6:13 PM

Įgyvendinti socialdemokratų sumanymą Žirmūnų tiltą pavadinti buvusio premjero ir prezidento Algirdo Mykolo Brazausko vardu pavyktų tik 2020 metais.

Socialdemokratai miesto tarybai siūlė, kad nereikia nustatyti pomirtinio termino, jei kalbama apie tikrai Lietuvai nusipelniusį, žymų žmogų.

Tam prieštaravo lenkų frakcijos vadovas Jaroslavas Kaminskis. „Visi mirsime, ir A.Brazauskas mirė, ir Vytautas Landsbergis mirs, ir aš mirsiu. Kaip atsitiko su popiežiaus Jono Pauliaus skveru Vilniuje? Automobilių stovėjimo aikštelė, ir tiek.

Kiek buvo kalbų, kad reikia pavadinti vieną Vilniaus gatvę Katynėje žuvusio Lenkijos prezidento Lecho Kaczynskio vardu, bet viskas kalbomis ir baigėsi. Todėl neskubėkime su įamžinimu, palaukime, kol asmenybę įvertins laikas”, – tikino J.Kaminskis.

„Aš kaip istorikas pasakysiu, kad kol nepraėjo 30 metų, asmenybės svorio istorijoje negalima objektyviai nustatyti.

Būna, kad pavadinama gatvė kokio nors asmens vardu, o po pusšimčio metų žmonės spėlioja, kas gi čia toks”, – sakė partijos „Tvarka ir teisingumas” narys Gediminas Rudžionis.

Už tai, kad asmenybių vardai gatvėms, tiltams ir kitiems objektams būtų suteikti ne vėliau kaip praėjus 10 metų po mirties, trečiadienį balsavo 26 Vilniaus tarybos nariai, prieš buvo 7, dar septyni susilaikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.