Darbe girtavę ir po Vilnių lakstę VRM autoūkio darbuotojai atleisti

Vidaus reikalų ministras Dailis Barakauskas pranešė, kad naktį iš šeštadienio į sekmadienį darbe girtavę Vidaus reikalų ministerijos (VRM) autoūkio darbuotojai už darbo drausmės pažeidimą atleisti iš darbo. 

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Apr 8, 2013, 2:53 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 3:45 PM

Tai jam pirmadienį ryte pranešė į ministeriją iškviestas VRM autoūkio vadovas. Darbo neteko girtavęs budintis vairuotojas ir mechanikas. 

„Ministerijos teisininkams taip pat pavesta atlikti tarnybinį patikrinimą dėl autoūkio darbo“, - portalui lrytas.lt sakė D. Barakauskas.  

Skandalas kilo, kai girtą VRM autoūkio darbuotoją, kuris vairavo tarnybinį automobilį „Volkswagen Jetta“, sostinės policijos pareigūnai sulaikė ankstyvą sekmadienio rytą. Vyras pervažiavo Pylimo ir K. Kalinausko gatvių sankryžą degant raudonam šviesoforo signalui.

Automobilį vairavęs A. A. policininkams prisistatė vidaus reikalų ministro Dailio Barakausko vairuotoju. Jam buvo nustatytas beveik 2 promilių girtumas.

Tačiau greitai paaiškėjo, kad A. A. nėra ministro vairuotojas. Jis ministerijos autoūkyje dirba budinčiu vairuotoju. Iš tikrųjų ministrą vežioja kitas vairuotojas - Valerijus Leonovas.

Tai, kad autoūkio darbuotojai naktį girtauja darbovietėje, atsitiktinai išsiaiškino pats ministras D. Barakauskas.

Jis pasakojo naktį iš šeštadienio į sekmadienį ketinęs vykti į Medininkų pasienio punktą, kur yra susidariusios didelės automobilių eilės.

„Ketinau atlikti netikėtą vizitą. Prieš vidurnaktį pasiskambinau į autoūkį užsisakyti automobilį ir supratau, kad dispečeris su manimi kalba nerišliai“, - pasakojo ministras.

Įtaręs, kad naktį autoūkio darbuotojai girtauja, ministras paskambino laikinajam VRM kancleriui, kad šis išsiaiškintų situaciją.

„Pirmadienį man bus pateikta visa informacija, kas ten vyko. Taip pat svarstysime, kaip bausti atsakingus autoūkio darbuotojus. Sieksiu, kad girtavę asmenys būtų atleisti iš darbo“, - sekmadienį kalbėjo ministras.

Atvykęs į autoūkį, ministerijos atstovas darbe rado tik girtą mechaniką. Vairuotojo autoūkyje jau nebuvo. Tuomet buvo iškviesta policija, kad ji visa tai užfiksuotų. Spėjama, kad, sužinojęs apie gresiantį patikrinimą, budintis vairuotojas spruko tarnybiniu automobiliu, tačiau jį, pažeidus kelių eismo taisykles, sulaikė policija.

VRM autoūkio darbuotojai sekmadienį portalui lrytas.lt tvirtino apie naktį įvykusį incidentą nieko negirdėję.

„Abu ministrui priklausantys automobiliai yra garaže. Žurnale apie jokius pažeidimus neužfiksuota“, - sakė apsaugos darbuotojas, patikslinęs, kad pamaina pasikeitė sekmadienį aštuntą valandą ryto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.