Televizijos laidos vedėja R. Janutienė nusivylė N. Venckiene

„Tai – tikras skandalas“, - pareiškė „Lietuvos ryto“ televizijos laidos vedėja Rūta Janutienė, išgirdusi, kad Neringa Venckienė jai pateikė pažymą, kurią ekspertai surašė net nebendravę su jos dukterėčia. 

Vesdama laidas TV3 televizijoje, R. Janutienė palaikydavo N. Venckienės pusę.<br>V. Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
Vesdama laidas TV3 televizijoje, R. Janutienė palaikydavo N. Venckienės pusę.<br>V. Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-04-11 20:50, atnaujinta 2018-03-08 10:44

Vilniaus apygardos teisme paaiškėjo, kad teismo psichiatrų išvada, jog mergaitė nelinkusi fantazuoti, buvo surašyta jos net nemačius. 

Vesdama laidas TV3 televizijoje, R. Janutienė palaikydavo N. Venckienės pusę.

„Aš asmeniškai jaučiuosi žiauriai išdurta N. Venckienės“, - socialiniame tinkle „Facebook“ rašo R. Janutienė.

Portalui lrytas.lt laidų vedėja teigė, jog N. Venckienės pateikta psichiatrų pažyma buvo esminis dokumentas, dėl kurio ji tikėjo tuometės Kauno teisėjos pateikta vadinamosios pedofilijos bylos versija.

„Juk tai buvo oficialus dokumentas, kaip galėjau netikėti“, - kalbėjo R. Janutienė. Kad ekspertų išvada tikra, televizijos laidos kūrėjus įtikino ir ekspertas Algirdas Dembinskas.

„Jis laidai davė oficialų interviu ir tikino, kad mergaitei buvo atlikta ekspertizė. Kaip kitaip galėjau šią informaciją patikrinti?“ - svarstė R. Janutienė.

Ją nustebino ir žinia, kad Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos, kurioje dirba ir A. Dembinskas, ekspertai nepakaltinamu pripažino didžiausios kontrabandininkų gaujos vadeivą Marijaną Taraškevičių. Dėl to du ekspertus nušalino Vilniaus apygardos teismas, o ekspertizė įtariamajam bus atliekama iš naujo.

Ketvirtadienį sveikatos apsaugos ministras Vytenis Andriukaitis pranešė, kad po šių skandalų Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos direktorius Konstantinas Daškevičius nutarė palikti darbą savo noru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti