Daug triukšmo dėl Barbės

"Stilius"

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Karmazaitė

Apr 16, 2013, 6:00 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 4:57 AM

Štai atlikėja Natalija Bunkė, dar neseniai scenoje strikinėjusi su vos užpakaliuką dengiančiais sijonėliais, garsiai piktinosi, kad gyvoji Barbė rodo blogą pavyzdį mergaitėms.

O ši marmuriniu veidu net nekrustelėdama klausėsi lietuvaičių diskusijų ir tik lakstančios didelės akys su ryškiai mėlynais lęšiais išdavė, kad ji tikrai gyva.

Visą LNK televizijos laidą Valerija sėdėjo tiesi kaip styga, nerodė jokių veido mimikų - gal iš tiesų kartkartėmis buvo iškeliavusi pasidairyti po Visatą? Kodėl gi ne, juk ji tokia lengva, sveria vos 45 kilogramus!

O kad taip pamokytų mus, lietuvaites, misti saulės energija - kiek pinigų sutaupytume. Dar ir vyrams kartais tokią vakarienę galėtume suruošti, greitai alaus pilvukai dingtų.

Taigi Valerija moka gyventi taupiai, o kaip pati sako, grožis pasauliui ne kenkia, o padeda. Be to, ukrainietė tikina pasidariusi „vos vieną plastinę operaciją“.

O štai amerikietiškoji Barbė Cindy Jackson po chirurgų skalpeliais gulėsi apie 50 kartų ir dar nežada sustoti. Tai jau priklausomybė. Šiai amerikietei - beveik 60 metų. Gaila, bet sensta ir barbės.

Tikroji lėlė Barbė irgi nejauna - 54-erių. Ją sukūrusi amerikiečių verslininkė Ruth Handler turbūt nė nenumanė, kokio populiarumo sulauks jos kūrinys, vėliau dar ir prabilęs: „Surenkime vakarėlį“, „Susitikime prekybos centre“, „Ir vėl nėra kuo apsirengti“.

Tai tipiški jaunų moterų posakiai, keliantys grėsmę nebent vyrų piniginei. Bet jie taip įsiutino feministes ir kitus aktyvistus, kad šie pripirko lėlių ir jas perprogramavo sakyti „Ėsk šviną, Kobra!“.

Frazė iš legendinio režisieriaus Quentino Tarantino filmo visai netiko gležnai būtybei iš rožinio pasaulio. Ak, kaip nelengva sugriauti įvaizdį.

Pamenate, kaip prieš pora metų Kristina Brazauskienė, siekdama atsikratyti jai lipdomos bufetininkės etiketės, socialiniame tinkle paskelbė baigusi ekonomiką Vilniaus universitete ir dar įdėjo savo diplomo nuotrauką. Ar tai padėjo, ar ją ėmė vadinti ekonomiste Brazauskiene?

Taip ir Barbės įvaizdžiui nepakenkė feminisčių protestai. Mergaitės ir merginos visame pasaulyje ją ir toliau mėgdžioja. Ar „Hilton“ imperijos paveldėtoja Paris Hilton - ne šiuolaikinė Barbė?

Ši mada neaplenkė Lietuvos, čia irgi netrūksta savų barbių - Inga Paksaitė-Stumbrienė, Diana Martinėlė, tralialia pupytės. Joms priekaištauja, kad moka tik puoštis ir laikytis dietų. Bet kiek tam pastangų reikia!

Kritikos strėlės lekia ir į vokietį, Berlyne užsimojusį pastatyti Barbės namus. Žia bus lova su baldakimu, erdvi rūbinė ir virtuvė su rožiniais pyragaičiais.

Puiki verslo idėja sulaukė protestuotojų dar net neatvėrusi durų. Šalin rožinį namą, juk Barbė propaguoja nesveiką grožio maniją ir prieštarauja moterų lygiateisiškumo idėjai!

Kiek daug kaltės tenka vienai lėlei. O juk Barbė - tai puikus pavyzdys, kokią galią turi įvaizdis. Ukrainietė Valerija gerai išmoko šią pamoką. Jos mokosi visi, kurie turi tikslų pavergti pasaulį.

Kodėl mūsų šalies vadovė Dalia Grybauskaitė renkasi tik klasikinio, santūraus stiliaus drabužius, papuošalus ir šukuoseną? Nes ir jos kalba - griežta, lakoniška, konkreti.

Nors Laimai Paksienei toks prezidentės aprangos stilius atrodo pernelyg griežtas, jis atitinka šalies vadovės veiksmus ir žodžius. Vargu ar jai tiktų garbanėlės ir rožinės suknelės.

Tad kokį įvaizdį pasirinkti - Barbės, hipės, rokerės ar konservatyvios politikės, priklauso nuo tikslo, gyvenimo būdo, profesijos. Įvaizdis gali padėti siekti karjeros, užsidirbti, vilioti gerbėjus ar gundyti geidžiamą partnerį.

Svarbu dėl įvaizdžio nedaryti ko nors neteisėto. Būtent tuo įtariama Ispanijos princesė Letizia, kuri esą nelegaliai pasidarė abortą, o prieš sužadėtuves su Ispanijos sosto įpėdiniu Felipe pasirūpino, kad operacijos dokumentai būtų sunaikinti.

Svarbu ir jausti ribas, kad nenutiktų kaip didžiausio biusto savininkei Lolo Ferrari. Į Guinnesso rekordų knygą patekusios amerikietės biustas po 25 operacijų svėrė 6 kilogramus, o krūtinės apimtis siekė 177 centimetrus. Galiausiai miegodama moteris užduso.

"Stilius"

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.