Mokslas užsienyje – tramplinas į tarptautinę karjerą

Dažnai tenka sutikti moksleivį ar studentą, kuris puikiai žino savo ateities planus, svajonių studijas, perspektyvas. Ketinantiems mokytis geriausiuose pasaulio universitetuose AMES kalbų mokykla siūlo žengti rimtą žingsnį svajonės išsipildymo link – mokytis užsienyje. Vidurinis mokslas ir studijos užsienio mokyklose bei universitetuose – tramplinas į tarptautinę karjerą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 16, 2013, 11:32 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 5:30 AM

AMES kalbų mokymo ekspertai drauge su Kembridžo švietimo grupe (Cambridge Education Group – CEG) Didžiojoje Britanijoje ir Viešbučių administravimo mokykla (Business Hotel Management School – BHMS) Šveicarijoje siūlo jums sėkmingos tarptautinės karjeros receptą: anglų kalbos nuotolinio mokymosi programą, užsienio kalbų stovyklas Europoje ir JAV, tarptautinį PTE General egzaminą – puikią alternatyvą moksleiviams ir studentams, vidurinį mokslą D. Britanijoje, parengiamąsias medicinos bei meno programas BA ir MA studijoms universitetiniame Kembridžo mieste, aukštojo mokslo studijas turizmo ir verslo lyderių kalvėje – Šveicarijoje.

Anglų kalbos mokymasis – 24 val. per parą

Kai pasaulis sparčiai modernėja, o anglų kalba yra būtina norint įsilieti į tarptautinę rinką, tačiau laiko žinioms tobulinti lieka vis mažiau, AMES kalbų mokymo ekspertai siūlo alternatyvą intensyviam anglų kalbos mokymuisi – nuotolinę anglų kalbos sistemą. Būdami bet kurioje vietoje jums patogiu laiku prisijungę prie šios sistemos galite gilinti savo anglų kalbos įgūdžius: skaitymą, rašymą, tarimą, suvokimą.

Anglų kalbos savarankiškai mokysitės prižiūrimi AMES dėstytojo: atliksite jums paskirtas užduotis, spręsite testus, naršysite daugiau nei 4000 leidinių turinčioje virtualioje bibliotekoje, žaisite kalbos žaidimus, gilinsite žodyną. AMES anglų kalbos nuotolinė mokymosi programa – puiki pagalbininkė besiruošiantiems tarptautiniam IELTS bei PTE General egzaminams.

Ši nuotolinė programa rekomenduojama ir kaip papildoma priemonė lankantiems kalbų kursus ar besimokantiems mokykloje. Su nuotoline anglų kalbos programa lengviau pasiruošite anglų kalbos valstybiniam brandos egzaminui ir būsimoms studijoms.

Virtuali AMES anglų kalbos programa kiekvienam parenkama pagal atitinkamą žinių lygį ir poreikius.

PTE General – puiki alternatyva

Tarptautinis PTE egzaminas jau daug metų yra žinomas ES šalyse. Jis rengiamas ir tikrinamas Didžiojoje Britanijoje. AMES kalbų mokykla yra įgaliotas PTE atstovas Lietuvoje ir kasmet 3 kartus per metus organizuoja šį egzaminą Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Alytuje, Panevėžyje ir Utenoje.

PTE General egzaminas yra puiki alternatyva paskutiniųjų klasių moksleiviams. Šis tarptautinis egzaminas yra patvirtintas LR švietimo ir mokslo ministerijos nutarimu kaip atitikmuo anglų kalbos valstybiniam brandos egzaminui, todėl, išlaikius 3, 4 ar 5 lygio egzaminą, balai atitinkama tvarka paverčiami valstybinio brandos egzamino balais.

Dauguma aukštųjų mokyklų užsienyje tarptautinį PTE General egzamino rezultatą pripažįsta kaip oficialų anglų kalbos žinių įvertinimą stojant į pasirinktą studijų kryptį užsienio šalyse.

Pasak AMES generalinės direktorės Eglės Kesylienės, mokymas be žinių patikros yra nevisavertis. „Atsižvelgdami į tai, kad esame atviros sistemos dalis, kad gyvename šiuolaikinėje Europoje be sienų, pasirinkome tarptautinių egzaminų sistemą. Tie, kurie išlaiko testą, gauna Pearson grupės kompanijos EDEXCEL – didžiausios žinių tikrinimo organizacijos Jungtinėje Karalystėje – pažymėjimą. PTE nustatomi žinių lygiai atitinka Europos Tarybos anglų kalbos žinių vertinimo standartus“, – teigia E. Kesylienė.

Kalbų kelionės – ne tik pramogauti, bet ir mokytis kalbų

Norint lavinti užsienio kalbos žinias, visai nebūtina laukti rudens. AMES kalbų mokymo ekspertai moksleiviams siūlo vasaros kalbų stovyklas Lietuvoje ir užsienyje. Jose pabuvoję moksleiviai pasakojo, kad ne tik patobulino užsienio kalbos įgūdžius, bet ir pailsėjo, susirado naujų draugų, susipažino su kitų šalių kultūromis.

Moksleivių vasaros stovyklos, kuriose poilsis derinamas su užsienio kalbų studijomis, vis labiau populiarėja. Kalbų mokėjimo poreikis auga, todėl ieškoma ir atraktyvesnių būdų jas įsisavinti.

Didžiausią paklausą tarp moksleivių turi anglų kalba ir jos mokymosi stovyklos Didžiojoje Britanijoje, Maltoje, Šveicarijoje, taip pat – vokiečių kalba ir stovyklos Vokietijos, Austrijos bei Šveicarijos miestuose. Pastaraisiais metais sparčiai populiarėja prancūzų kalbos mokymasis, tad vis daugiau moksleivių keliauja į prancūzų kalbos stovyklas Paryžiuje, Nicoje, Sen Malo, Montrė ir kt.

Kadangi anglų kalba plačiai užvaldžiusi masinės informacijos srautus, vaikai šiai kalbai yra ganėtinai imlūs, o štai antroji užsienio kalba lieka šešėlyje. Dėl to šių metų AMES kalbų stovyklų devizas: mokykis antrąją užsienio kalbą ir būk konkurencingas tarptautinėje rinkoje!

Vyresniems moksleiviams (15–17 m.), dar neapsisprendusiems, o gal jau ir pasirinkusiems svajonių specialybę, AMES drauge su CEG pristato pasirengti studijoms padėsiančias stovyklas universitetiniuose miestuose Kembridže ir Kenterberyje. Čia moksleiviai mokysis akademinio rašymo, kurs savo gyvenimo parašymą, rašys motyvacinius laiškus, gilinsis į tradicinę britišką švietimo sistemą, lankysis garsiuose Oksbridžo universitetuose, išbandys teisės, ekonomikos bei finansų studijas, o gal menų stovykloje Kembridže atskleis savo muzikinius ar aktorinius gebėjimus.

Stovyklos parenkamos individualiai. „Visada atsižvelgiame į vaiko amžių, asmenybę, kalbos žinias. Jauniesiems stovyklautojams į užsienį rekomenduojame vykti su grupe, kurią lydi vadovas. Vyresniems, geriau užsienio kalbą įvaldžiusiems ir savimi pasitikintiems jaunuoliams siūlome stovyklas pasiekti individualiai. Kelionės – vienas iš būdų kalbos barjerui įveikti“, – teigė E. Kesylienė.

Tėvai, kurie nesiryžta savo vaikų leisti į užsienį, turi alternatyvą – stovyklas Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje.

Tarptautinei karjerai gerai mokytis Lietuvoje nepakanka

Anot AMES generalinės direktorės E. Kesylienės, norint studijuoti prestižiniuose užsienio šalių universitetuose, nepakanka vien gerai mokytis. „Stojantiesiems į užsienio aukštąsias mokyklas keliama daugybė papildomų reikalavimų. Atitikus juos galima gauti papildomų balų, kurie dažnai tampa lemiamais konkuruojant su kitais moksleiviais dėl vietos prestižiniame universitete“, – pasakojo su studijų sistema užsienyje susipažinusi E. Kesylienė.

AMES bendradarbiauja su prestižinėmis vidurinėmis mokyklomis Didžiojoje Britanijoje, JAV, Kanadoje, Australijoje, Naujojoje Zelandijoje. Visos jos pasižymi aukštais akademiniais standartais ir griežtomis tradicijomis.

Įgyti išsilavinimą užsienio šalies vidurinėje mokykloje – tiesiausias kelias įstoti į aukščiausiai reitinguojamą pasirinktos šalies universitetą. „Mokslai privačiose užsienio mokyklose – svari investicija į tolesnę jaunuolio ateitį, kuri būtinai atsipirks“, – įsitikinusi E. Kesylienė.

Vidurinis mokslas ir pasirengimas universitetui prestižinėse privačiose mokyklose Jungtinėje Karalystėje

Moksleiviai, pasiryžę ketverius metus mokytis Didžiojoje Britanijoje, per pirmuosius dvejus įgyja Didžiosios Britanijos bendrąjį vidurinį išsilavinimą, kuris angliškai vadinamas General Certificate of Secondary Education (GCSE). Tie, kurie išlaiko baigiamuosius šio etapo egzaminus, studijas tęsia rinkdamiesi priešuniversitetines programas, angliškai vadinamas Advanced level (A-level) arba International Baccalaureate (IB) – tarptautinis bakalaureatas.

Tarptautinį pripažinimą pelnęs tinklas CEG ir britams, ir moksleiviams iš užsienio šalių siūlo išskirtinę galimybę visapusiškai ugdyti jauną asmenybę. Londone, Kembridže ir Kenterberyje esančiame CEG priklausančiame CATS koledže moksleiviai įgyja vidurinį išsilavinimą, o juos būsimų studijų klausimais konsultuoja karjeros specialistai.

Na, o įkvepianti aplinka, novatoriškas informacijos pateikimas, šilti mokytojų ir mokinių santykiai keičia moksleivių požiūrį į mokslus ir motyvuoja toliau mokytis. Jaunesniems moksleiviams CATS koledžas siūlo parengiamąją A-level bei pre-IB programą, o paskutiniųjų klasių mokiniai noriai renkasi tradicinę britišką A-level sistemą arba Anglijoje sparčiai šaknis įleidusią IB programą.

Vidurines mokyklas Lietuvoje baigę moksleiviai, gvildenantys mintis apie studijas Didžiosios Britanijos universitetuose, Londone, Kembridže bei Kenterberyje gali rinktis parengiamuosius metus studijoms universitete.

Parengiamųjų metų programoje moksleiviai kryptingai gilina ateities specialybių – verslo, ekonomikos, finansų, vadybos, reklamos, teisės, inžinerijos, gamtos mokslų, psichologijos, geografijos, sociologijos, komunikacijos ir kt. – žinias.

Baigusiems BA studijas siūloma speciali pasirengimo MA studijoms programa. Ji padeda pagerinti studentų kompetenciją komunikacijos technologijų, tyrimo metodologijų, teisės, matematikos, verslo studijų, vadybos bei akademinės anglų kalbos srityse.

Specialios programos būsimiems menininkams ir medikams

CEG kasmet papildo mokymo krypčių sąrašą naujomis studijų programomis. Būsimų mados, dizaino, grafikos, dailės, dramos bei muzikos specialistų laukia naujos ir jau pamėgtos Kembridžo vaizduojamojo meno mokykla (Cambridge School of Visual and Performing Arts – CSVPA). Čia siūlomos tokios studijos kaip mados dizainas, grafikos dizainas ir iliustracijų kūrimas, interjero dizainas, reklamos dizainas, architektūra, skulptūra, juvelyrika, vaizduojamoji dailė, drama ir teatro studijos.

CSVPA mokykla veikia Kembridže – studentų ir menininkų mieste. CSVPA vadovo Chriso Maughano teigimu, studijos Kembridže kiekvienam moksleiviui suteikia galimybę atsiskleisti savaip. Svarbiausia nuolat judėti, domėtis, kurti, papildyti savo vadinamąjį portfolio.

Tik idėjų turintis žmogus meno pasaulyje bus įdomus ir perspektyvus. O neturintiems savo idėjų bei pasiūlymų rinkiniu vadinamo portfolio rekomenduojama rinktis vasarą vykstančią programą „Summer portfolio preparation“.

Galvojantiems apie medicinos studijas prestižiniuose užsienio universitetuose siūloma speciali medicinos programa. Kvalifikuoti CATS koledžo Kembridže ir Londone dėstytojai, atsižvelgdami į medicinos specialybei keliamus reikalavimus, jau 20 metų savo moksleiviams siūlo specializuotą kursą, kuriame moksleiviai nuodugniai gilina anatomijos bei gamtos mokslų žinias, plečia medicinos terminologiją, dalyvauja seminaruose, atlieka tyrimus ir kitas praktines užduotis.

Šios programos trukmė – 5–6 trimestrai.

Verslo administravimo ir viešbučių vadybos specialistų kalvė – Šveicarija

Šveicarija yra viena iš pirmaujančių šalių pramoninio turizmo srityje: nuo mažų šeimyninių viešbučių verslo iki didžiųjų penkių žvaigždučių viešbučių kompleksų, nuo miesto šurmulio iki atpalaiduojančios kalnų magijos – Šveicarija turi viską. Šiandien pasaulio mastu Šveicarija yra pripažinta dėl itin aukštos kokybės standartų visose srityse. Anksčiau garsėjusi dėl savo gamtos išteklių, dabar Šveicarija yra ir svarbus ekonomikos centras.

Liucernos mieste įsikūrusi aukštoji mokykla BHMS yra Benedict Education Group dalis – tai viena iš seniausių ir didžiausių Šveicarijos aukštojo mokslo privačių institucijų, siūlanti tarptautines studijas Šveicarijoje. Mokykla siūlo aukštos kokybės bakalauro ir magistro akademines programas, parengtas pagal naujausius viešbučių ir turizmo verslo standartus.

Puikios mokymosi sąlygos, patogus apgyvendinimas ir idealios poilsio sąlygos suteikia galimybę studentams pasiekti aukštų akademinių rezultatų.

BHMS – tarptautiniu mastu pripažinta bei švietimo institucijų akredituota institucija, kurioje galima įgyti aukštojo mokslo diplomą, bakalauro ar magistro laipsnį viešbučių vadybos ir valdymo srityse.

BHMS bendradarbiauja su Aberdyno Roberto Gordono ir Sietlo universitetais, tad šią mokyklą baigę studentai įgyja diplomą, pripažįstamą ne tik Šveicarijoje, bet ir Didžiojoje Britanijoje bei JAV.

Stojimai į BHMS vyksta net 4 kartus per metus. Oficiali mokyklos kalba – anglų, tačiau studentai papildomai mokosi prancūzų ar vokiečių kalbų.

Programų turinį sudaro verslo etika, buhalterinė apskaita, verslo komunikacija, pardavimai ir rinkodara, žmogiškųjų išteklių vadyba, ūkvedyba, verslo ekologija, organizacinės inovacijos, elektroninė komercija svetingumo pramonėje, kulinarijos pagrindai ir kt.

BA programoje studentai įgyja viešbučių ir svetingumo vadybos bakalauro laipsnį, o baigus MA studijas įgyjamas svetingumo magistro laipsnis. Po šių pakopų BHMS svetingumo specialistams siūlo podiplomines studijas kulinarijos verslumo srityje.

Kasmet studentai privalo atlikti 4–6 mėnesių praktiką viešbutyje, restorane ar kt. BHMS mokykla ne tik garantuoja, bet ir padeda susirasti praktikos vietą tiek Šveicarijoje, tiek Europoje, Azijoje arba Šiaurės Amerikoje, priklausomai nuo studento pageidavimų. Pasirinkus praktiką Šveicarijoje, vidutinis mėnesio atlyginimas siekia 2168 Šveicarijos frankus (apie 6,3 tūkst. litų).

Baigus verslo ir svetingumo studijas BHMS Šveicarijoje, atsiveria plačios tarptautinės karjeros perspektyvos: viešbučiai, kurortai, restoranų ir turizmo kompleksai, konferencijų ir renginių vadyba, transporto paslaugų verslas keliaujantiems, pramogų bei sporto kompleksų administravimas, SPA bei sveikatingumo centrai, kelionių agentūros ir kelionių organizatoriai, kulinarija, nuosavo verslo steigimas ir kt.

AMES yra įgaliotas BHMS bei CEG atstovas Lietuvoje. Besidomintiems studijų programomis, vasaros stovyklomis, tarptautiniais egzaminais AMES biuruose teikiamos nemokamos konsultacijos, tvarkomi dokumentai.

Laiku ir tinkamai pasirinkti mokslai bei studijų programos – tiesiausias kelias į sėkmingą tarptautinę karjerą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.