Vilniaus valdžios mediumas – be iškilmių

Dvejus metus Vilnių valdanti partijų koalicija darbo mediumą mini tyliai. Meras Artūras Zuokas – užsienyje. Jį pavaduojantis Jonas Pinskus sako, kad mieste pavyko nuveikti daug gerų darbų, tik nėra laiko girtis. Tuo tarpu opozicija įsitikinusi, kad situacija sostinėje tik blogėja.

Vilniaus meras Artūras Zuokas švęsti dviejų metų valdžioje sukaktį neturi laiko, nes važinėja po užsienį.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Vilniaus meras Artūras Zuokas švęsti dviejų metų valdžioje sukaktį neturi laiko, nes važinėja po užsienį.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Apr 20, 2013, 2:22 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 11:54 PM

Penktadienį sukako lygiai dveji metai, kai Vilniui vadovauja Artūras Zuokas. Šiuo metu jis komandiruotėje Varšuvoje, kitą savaitę lankysis Pietų Afrikos Respublikoje, todėl jokie mediumo minėjimo renginiai kol kas neplanuojami.

Laikinai sostinei vadovaujantis vicemeras „darbietis“ Jonas Pinskus aiškina, kad pradėjus rimtą projektą žmonės rezultatus išvysta tik po trejų metų, tačiau pirmieji dabartinės valdžios veiklos rezultatai, esą, jau gerai matomi.

Vicemeras vardija sprendžiamą vaikų darželių trūkumo problemą, suaktyvėjusią investicijų trauką į Lietuvos sostinę. Valdžia ruošia naujus projektus, kurie bus finansuojami iš 2014-2020 m. Lietuvai skirtos Europos Sąjungos paramos.

„Man lengviausia kalbėti apie tas sritis, už kurias aš atsakingas. Per dvejus metus mes išsprendėme apleistą Kazokiškių sąvartyno problemą, kad miestas turėtų kur vežti šiukšles. Taip pat įrengėme naujas stambiagabaričių atliekų aikšteles, labai pasistūmėjome ruošiantis įrengti šiukšlių rūšiavimo fabriką“, - savo darbus vardijo J. Pinskus.

Visai kitaip valdžios pasiekimai atrodo opozicijoje esantiems konservatoriams. Vienam iš opozicijos lyderių Vidui Urbonavičiui užkliūva prieštaringai vertinami ir mokesčių mokėtojams nemažai kainuosiantys savivaldybės projektai – savivaldybės taksi, oro linijų kūrimas. Dabartinė valdžia taip pat kaltinama privačių vežėjų žlugdymu, neveikiančia vilniečio kortelės sistema. Esą savivaldybė neskiria dėmesio milijardinės skolos mažinimui ir toliau išlaidauja, daugiausia dėmesio skiriama mero savireklamai.

Kritikuoti merą pradėjo ir buvusi jo bendražygė, savivaldybės tarybos narė Rūta Vanagaitė. Ji sako, kad savivaldybėje įsivyravo diktatūra. Esą visi sprendimai priimami mero valia ir jie neturi nieko bendro su 2011 m. rinkėjams duotais pažadais.

Nepaisant nedidelės opozicijos bandymų išsiūbuoti valdžios laivą, atrodo, kad valdančiąją koaliciją šiuo metu galėtų sugriauti tik pačios valdančiosios partijos.

Darbo partijai pradėjus jungtuves su „Tvarka ir teisingumu“, kaip mat pasklido kalbos, kad savivaldybėje įvyks perversmas ir naujoji Vilniaus valdžia bus kuriama koalicijos Seime pavyzdžiu.

Įtarimai, kad koalicijoje yra nesutarimų, sustiprėjo, kai socialdemokratai ir Lenkų rinkimų akcijos atstovai nepritarė A. Zuoko iniciatyvai pertvarkant viešojo transporto sistemą.

Tiesa, patys politikai to nesureikšmina ir tvirtina, jog kalbos apie naujos valdžios formavimą, kol kas tik ir lieka kalbomis.

„Man svarbiausia gerai dirbti savo darbą. Nekuriu ir nedalyvauju jokiuose perversmuose. Jei miesto valdžioje bus kokie nors persiskirstymai, dėl jų turi spręsti partijų vadovai – Viktoras Uspaskichas, Algirdas Butkevičius, Rolandas Paksas ir kiti. Esu ištikimas partijos karys. Kur paskirs, ten ir dirbsiu“, - sakė J. Pinskus, komentuodamas gandus, kad, įvykus perversmui sostinės savivaldybėje, jis taptų naujuoju miesto vadovu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.