N. Venckienė - Čikagoje

Nuo teisėsaugos besislapstanti vadinamojo pedofilijos skandalo įkvėpėja Neringa Venckienė prieglobstį rado ten, kur gali jaustis saugiai - tarp savo gerbėjų Čikagoje. Apie tai pranešė „Lietuvos ryto“ televizijos šaltiniai.

Šaltinių teigimu, N. Venckienė šiuo metu yra Čikagoje.<br>123rf ir archyvo nuotrauka
Šaltinių teigimu, N. Venckienė šiuo metu yra Čikagoje.<br>123rf ir archyvo nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-05-01 17:35, atnaujinta 2018-03-07 11:03

Balandžio aštuntąją dieną, likus dienai iki balsavimo dėl teisinės neliečiamybės Seime, N. Venckienė kartu su sūnumi buvo pastebėta Vokietijos sostinėje Berlyne. Netrukus po to ji lėktuvu išskrido į Čikagą, Jungtines Amerikos Valstijas. Šaltinių teigimu, šiuo metu ji yra šiame Amerikos didmiestyje.

Čikagoje gyvenantys lietuviai visada palaikė D. Kedžio sesers N. Venckienės pusę. Jie ne kartą rengė piketus, protestuodami prieš mergaitės atidavimą mamai, užsakinėjo mišias, rinko pinigus ir vežė juos N. Venckienei. Prieš trejus metus, kai Kėdainių rajono apylinkės teismas pirmą kartą paskelbė, kad mergaitė turi gyventi su savo mama, Čikagos priemiesčio Lemonto lietuviai visus miestelio pagrindinės gatvės medžius buvo aprišę violetiniais kaspinais.

Pasipriešinimu pareigūnams, piktnaudžiavimu globėjo teisėmis ir kitais nusikaltimais kaltinama N. Venckienė su artimaisiais bendrauja keisdama telefono korteles.

Jos asmeninis telefonas yra išjungtas, o darbinis telefono aparatas - paliktas namuose Garliavoje.

Šaltinių teigimu, jei prokurorai nutartų skelbti N. Venckienės paiešką, teisėsauga galėtų tuoj pat nustatyti tikslią Seimo narės buvimo vietą.

Iš mokyklos paimtas ir į Ameriką išvežtas N. Venckienės sūnus Čikagoje mokyklos kol kas nelanko.

Plačiau apie tai - „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „24/7“ sekmadienį, 21 val.

Prezidentės automobilį Čikagoje užpuolė N. Venckienės šalininkai 2012 metų gegužę NATO vadovų susitikime Čikagoje dalyvavusi prezidentė Dalia Grybauskaitė patyrė ir nemalonių akimirkų. Išvykstant iš Lemonto lietuvių namų, kur prezidentė buvo susitikusi su JAV lietuvių organizacijų atstovais, delegaciją pasitiko nedraugiškai nusiteikusių N. Venckienės šalininkų minia. Lemonte gyvenantys lietuviai užkirto kelią prezidentės palydai, lindo po automobilių ratais, prie automobilio lango, kuriame sėdėjo prezidentė, kišo plakatus, rėkė ir porą minučių skandavo: „Gėda, gėda, Lietuva, Lietuva!“ „Prezidentė – pedofilų stogas!“ - buvo parašyta ant vieno plakato. Prezidentės automobilį lydintiems apsaugoms darbuotojams teko išlipti iš savo automobilio ir nustumti porą aršiausių protestuotojų. Lemonto lietuviai labai didžiavosi šia akcija. Jie internete platino vaizdo įrašus ir teigė, kad gėda yra ne jiems, o prezidentei. Ji esą ne tik neapgynė tariamai pagrobtos Laimutės Stankūnaitės ir D. Kedžio dukros, bet ir pabijojusi susitikti su paprastais žmonėmis gėdingai pabėgo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.