N. Venckienės pasekėjai pasiryžę už ją sėdėti kalėjime

Parlamentarę Neringą Venckienę ginantys buvę disidentai Alfonsas Svarinskas ir Nijolė Sadūnaitė bei keli buvę Seimo nariai renka parašus žmonių, kurie sutiktų sėdėti kalėjime ar atlikti kitokią N. Venckienei paskirtą bausmę.

N. Venckienės sekėjai renka parašus žmonių, kurie sutiktų sėdėti kalėjime ar atlikti kitokią jai paskirtą bausmę.<br>T. Bauro nuotrauka iš archyvo
N. Venckienės sekėjai renka parašus žmonių, kurie sutiktų sėdėti kalėjime ar atlikti kitokią jai paskirtą bausmę.<br>T. Bauro nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

May 2, 2013, 1:12 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 10:04 AM

„Mes, žemiau pasirašiusieji, palaikome monsinjoro Alfonso Svarinsko auką atlikti N. Venckienei paskirtą bausmę ir priimame ją savo atsakomybei bei pasiryžę už ją atkentėti, kad N. Venckienė galėtų pratęsti kovą už Lietuvos vaikus“, - rašoma „Drąsos kelio“ lyderės gynėjų pareiškime šalies prezidentei, Seimo pirmininkui ir premjerui.

Pareiškime, kurį spausdina prieštaringai vertinamas „Laisvas laikraštis“, gali pasirašyti kiekvienas, norintis atlikti bausmę už N. Venckienę.

Pareiškimą, be A. Svarinsko, jau pasirašė Nijolė Sadūnaitė, buvę Seimo nariai Rūta Gajauskaitė ir Algirdas Endriukaitis.

„Anksčiau sakiau ir dabar pakartoju: jeigu bus nuteista N. Venckienė, tai aš noriu atsėdėti jai skirtą bausmę. Ji galės dar dirbti kaip teisininkė Lietuvai naudingą darbą. O aš Lukiškėse galėsiu kalbėti rožinį.

Man atrodo, kad kalbėti rožinį savo bute ar Lukiškėse yra tas pats, nes Lukiškėse sėdėjau keliskart po kelis mėnesius. Manau, kad šią misiją atlikti nebus sunku: nors man 89 metai ir visos bausmės atsėdėti galiu ir nespėti, bet manau, kad Lietuvoje atsiras žmonių, kurie pratęs mano pradėtą auką“, - rašoma kreipimesi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.