Ūkio ministerijos darbuotojas kaltinamas nacionalizmu

Savo darbą susitikimu su interneto komentatoriais pradėjusi ūkio ministrė Birutė Vėsaitė, gali būti, su bent vienu iš jų dirba po vienu stogu. Įtariama, kad nacionalizmu kaltinamas komentarų internete autorius, prisidengęs Zeppelinus slapyvardžiu, ištikrųjų yra Ūkio ministerijos vieno iš skyrių vedėjas.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

May 2, 2013, 8:42 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 9:20 AM

Tai, kad tariamas nacionalistinių pažiūrų blogeris dirba Ūkio ministerijoje ketvirtadienį viešai paskelbė kairiųjų pažiūrų portalas Antifa.lt. Teigiama, jog nacionalistinio pobūdžio komentarus internete rašo Zeppelinus slapyvardžiu prisidengęs Ūkio ministerijos Žmogiškųjų išteklių plėtros skyriaus vedėjas, Lietuvos Respublikos Trišalės tarybos narys, atstovaujantis Vyriausybės interesams, Linas Kadys.

Portalo atstovai teigia atpažinę L. Kadį pagal jo išvaizdą ir paties blogerio Zeppelinus skelbiamas nuotraukas iš nacionalistų renginių.

„Asmuo, niekinantis liberalizmą ir teigiantis, kad liberalai yra visuomenės yda ir savo “laisvomis rinkomis” tiktai naikina Lietuvių tautą. Žmogus, teigiantis, kad Europos Sąjunga yra absoliutus blogis, iškrypėlių irštva, naikinanti Lietuvos valstybę.

Anonimas, kuris juodaodžius žmones vadina “negrų tautybės atstovais”. Blogeris Zeppelinus, pasitaikius menkiausiai galimybei, būtinai prikibs prie žydų bei tautinių ar seksualinių mažumų. Pagrindinės šio virtualaus personažo neapykantos kryptys – žydai, lenkai ir homoseksualūs asmenys.

Tačiau kas jis yra iš tiesų? Į šį klausimą buvo neatsakyta net kelerius metus. Spėlionių būta įvairių, tačiau net ir Blogerio Zeppelinus šalininkai nežinojo, kas atstovauja šį interneto personažą“, - taip blogerį apibūdina į jo paiešką šią savaitę taip pat įsijungęs portalas Kaunozinios.lt.

Portalui lrytas.lt susisiekus su Ūkio ministerijos darbuotoju L.Kadžiu, jis po gana ilgo pokalbio paneigė esąs blogeris Zeppelinus, tačiau dėl žurnalisto skambučio neatrodė labai nustebęs.

L.Kadžiui labiau buvo įdomūs ne jam metami kaltinimai, o kodėl žurnalistas jam skambina darbo metu, ministerijos telefonu.

Valdininkas teigė nenorintis komentuoti anoniminės portale Antifa.lt paskelbtos informacijos ir siūlė klausinėti tik apie jo tiesioginę kaip valstybės tarnautojo veiklą.

Iš informacijos, kad Zeppelinus slapyvardį gali naudoti „demaskuotas“ L. Kadys, savo paskyroje internete šaiposi ir pats Zeppelinus.

Ūkio ministrė šių metų pradžioje į susitikimą ministerijoje blogerius pakvietė po to, kai viešojoje erdvėje pašlijo jo įvaizdis. Komentarų internete rašytojai šaipėsi iš ministrės pareiškimų, nesugebėjimo atskirti, kuriai ministerijai ji vadovauja.

Tarp į ministerija pakviestų komentatorių buvo ir Zeppelinus, tačiau jis į susitikimą neatvyko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.