Alytaus našlaičiai turės krikšto tėvus

Geraširdžių alytiškių suburta asociacija „Dzūkijos vaikai” jau ketvirtą savo gimtadienį šventė Alytaus vaikų globos namuose, sukurdami jiems linksmadienį su tikromis krikštynomis ir dovanomis.

Šventė prasidėjo globos namų auklėtinių krikštynomis bažnyčioje.<br>Z. Šilinskas
Šventė prasidėjo globos namų auklėtinių krikštynomis bažnyčioje.<br>Z. Šilinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė („Lietuvos rytas“)

May 3, 2013, 8:54 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 8:42 AM

Su savo krikštatėviais į Šv. Liudviko bažnyčią atėjo aštuoni Alytaus globos namų auklėtiniai, o jų krikšto iškilmėse dalyvavo ir visi kiti šių namų auklėtiniai.

„Džiugu, kad svetimi žmonės ryžtasi atsakingai krikštatėvių pareigai rūpintis be tėvų augančiais vaikais.

Per penkerius metus jau pakrikštyta daugiau nei trisdešimt vaikų. Daugumą jų sieja labai glaudūs ryšiai su krikšto motinomis ir tėvais.

Šįkart į krikštynas atvyko iš Alytaus kilusi Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos vadovė Odeta Tarvydienė. Ji tapo Luko krikštamote, o berniuko sesutės Deimantės krikštatėviais – jos sesuo su vyru”, – pasakojo asociacijos „Dzūkijos vaikai” prezidentė Inesa Pilvelytė.

Tą dieną ne tik pakrikštyti vaikai džiaugėsi krikštatėvių dovanomis. Šios asociacijos gimtadienis paskelbtas linksmadieniu, todėl jame vaišių ir staigmenų užteko visiems.

Įsimintiniausia ši diena tapo šeštokui Alnorui, kuris pripažintas prieš metus paskelbto geriausio globos namų mokinio konkurso nugalėtoju. Jis laimėjo asmeninį kompiuterį.

Berniukas ne tik gerai mokosi, bet ir kuria eilėraščius.

Dviratis atiteko aktyviausiai popamokinėje veikloje dalyvaujančiai penktokei Ugnei. O pačių vaikų geriausiu darbuotoju išrinktas šeimynos auklėtojas Juozas Mikelionis keliaus pailsėti į Druskininkų sanatoriją „Eglė”.

Jie trise Gerumo sodelyje pasodino obelaitę. Ir visi aštuoni vaikai su savo krikštatėviais taip pat turės po savo obelį.

Asociacija „Dzūkijos vaikai” lėšų tokiems renginiams, įvairiems globos namų auklėtinių būreliams kaupia fonde „Saulutė” iš rėmėjų lėšų ir labdaros renginių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.