Europos orkestrus Palanga kviečia dar neturėdama salės

Apie modernią koncertų salę dar tik svajojanti Palanga po trejų metų užsimojo surengti Europos varinių pučiamųjų instrumentų orkestrų čempionatą ir taip paskubinti Vasaros estrados rekonstrukcijos finansavimą. Dėl teisės 2016 metais surengti Europoje daugiau nei 40 metų vykstantį prestižinį pučiamųjų orkestrų čempionatą Palangos kurortas varžosi su

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

May 3, 2013, 8:50 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 7:36 AM

Kuriam miestui bus suteikta ši garbė, bus sprendžiama sekmadienį Norvegijos sostinėje Osle, kuriame dabar vyksta šių metų Europos pučiamųjų orkestrų čempionatas. Jam pasibaigus posėdžiaus EBBS (European Brass Band Association) valdyba, kuri numatys 2016 metų čempionato rengimo vietą. Pristatyti Palangos galimybes į Oslą išvyko kurorto meras Šarūnas Vaitkus.

Mūsų šalies kurorto paraišką jau įvertino balandžio viduryje į Palangą atvykęs EBBS prezidentas norvegas Ulfas Rosenbergas.  Jam patiko tai, kad Palanga įsikūrusi šalia tarptautinio oro uosto, kurorte yra aukšto lygio viešbučių, kurių paslaugos nėra didelės, palyginti su Vakarų Europos šalimis.

Čempionatuose dalyvauja apie 20 orkestrų iš įvairių Europos šalių, o į dešimties dienų renginį kartu su palaikymo komandomis atvyksta apie pusantro tūkstančio dalyvių.

„Toks čempionatas būtų puiki proga išgarsėti Palangos kurortui. Stebėti konkursinių koncertų žiūrovai atvyksta iš visos Europos. Čempionato dienomis sulauktume apie 5 tūkst. užsienio svečių“, - teigė Š. Vaitkus.

Nurungti Lilį Palanga turi šansų dar ir todėl, kad iki šiol šis čempionatas nebuvo rengiamas Rytų Europos šalyse. Tačiau koją Palangai gali pakišti vienintelis trūkumas - kurortas neturi modernios koncertų salės. Dabartinė vasaros estrada neatitinka tarptautinių reikalavimų, o naują salę Palangos savivaldybė dar tik pradėjo projektuoti.

Vasaros estrados rekonstrukcijos sąmata gali siekti apie 30 mln. litų, o Palangos savivaldybė būsimos statybos pradžiai tėra gavusi 3 mln. litų.

Asociacijos prezidentas U. Rosenbergas Palangoje buvo supažindintas su naujos koncertų salės statybos perspektyvomis, jam buvo parodytas jau baigiamas salės projektas, čia planuojamos įrengti akustinės, apšvietimo, televizijos transliacijų galimybės.

„EBBS linkusi rizikuoti ir svarstys galimybę čempionatą rengti kol kas salės dar neturinčioje Palangoje. Tačiau jei tokia teisė bus suteikta, prieš pasirašant sutartį valdyba, ko gero, reikalaus aiškesnių garantijų, kad salė bus pastatyta laiku“, - mano Palangos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas bei kurorto pučiamųjų orkestro vadovas Vygantas Rekašius.

Anot jo, asociacija baiminasi prieš keletą metų įvykusio precedento, kai čempionato rengėjui nespėjus pastatyti salės, renginį paskubomis teko organizuoti vieno Olandijos miestelio sporto salėje.

Š. Vaitkus, Palangos miesto meras sako: „Laiko pastatyti naują koncertų salę yra pakankamai. Gegužę bus baigtas projektas, o iki liepos mėnesio paskelbsime statybos rangovo konkursą. Rudenį jau turėtų prasidėti senosios vasaros estrados pastato ardymo darbai. Lėšų vasaros koncertų estrados rekonstrukcijai ketiname ieškoti Europos Sąjungos finansavimo programoje. Kad iki tol prasidėję statybos darbai nesustotų, prašysime valstybės paramos. Europos pučiamųjų orkestrų čempionatas būtų puiki proga paskubinti modernios koncertų salės statybos darbus. Jei 2016 metais mums ši teisė dar nebus suteikta, jos sieksime vėliau. Bet kuriuo atveju, toks objektas didžiausiame šalies kurorte yra būtinas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.