Naujo socialdemokratų vedlio rinkimai – be intrigos

Neabejojama, kad premjeras Algirdas Butkevičius šeštadienį bus perinktas Lietuvos socialdemokratų (LSDP) partijos pirmininku. Gali būti, kad partijos pirmininkas bus renkamas tik iš vieno kandidato, kaip tai buvo prieš dvejus metus.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

May 3, 2013, 3:48 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 7:59 AM

Partijos pirmininko rinkimuose šiuo metu oficialiai yra iškeltos dvi kandidatūros – A. Butkevičiaus ir europarlamentaro Zigmanto Balčyčio, kurį kelia gimtasis Šilalės skyrius. Partijos taisyklės leidžia kandidatus kelti ir suvažiavimo metu.

„Vargu ar šiuo metru atsiras norinčių pasigalinėti su A. Butkevičiumi. Nereikia stebėtis, kad Z. Balčytis taip pat atsisakys kandidatuoti. Partija gali rinktis iš vieno kandidato norėdama pademonstruoti jam didelį palaikymą. Tiesa, gali būti, kad antras kandidatas bus keliamas tik dėl vaizdo vardan demokratijos“, - portalui lrytas.lt sakė vienas iš partijos senbuvių, prašęs neskelbti jo pavardės.

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto dėstytojas Mažvydas Jastramskis socialdemokratų lyderio rinkimuose taip pat nesitiki staigmenų.

„Būtų keista, jei partijos nariai sumanytų keisti savo lyderį, kuris prieš kelis mėnesius atvedė partiją į pergalę Seimo rinkimuose, tapo premjeru ir šiuo metu yra vienas populiariausių šalyje politikų“, - sakė M. Jastramskis.

Pats Z.Balčytis sako dar nepriėmęs sprendimo, ar dalyvaus rinkimuose, ar atsiims kandidatūrą. „Priklausys nuo to, koks bus partijos pirmininko pranešimas, jei bus geras, su šviesia perspektyva, gal atsiimsiu. Žiūrėsim, tarsimės. Manau, rinkimuose turi būt ir kitas kandidatas, bet per suvažiavimą ir daugiau jų gali būt iškelta“, - BNS sakė Z.Balčytis.

LSDP pirmininkas slaptu balsavimu suvažiavime renkamas kas dveji metai.

LSDP pirmininku pirmą kartą A.Butkevičius buvo išrinktas 2009 metais, 2011 metais buvo perrinktas dar vienai dvejų metų kadencijai. Prieš dvejus metus A.Butkevičius partijos vadovo rinkimuose neturėjo varžovų, tąkart už jį savo balsus LSDP suvažiavime atidavė 541 partijos narys iš 589. 45 suvažiavimo dalyviai buvo prieš.

2012 metų Seimo rinkimuose socialdemokratai iškovojo daugiausiai - 40 mandatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.