Paskelbtas konkursas „Mis Kauno duobė 2013“

Arkliai vietoje automobilių. Tokią Kauno viziją po kelerių metų piešia visuomeninis judėjimas „Dirbame Kaunui“. Penktadienį savivaldybėje surengtoje konferencijoje miesto tarybai priklausantys judėjimo nariai į šuns dienas dėjo Kauno valdžią ir kartu paskelbė konkursą „Mis Kauno duobė 2013“.

Politikai įsitikinę, kad netrukus kauniečiai turės jodinėti arkliais.<br>L. Pileckas
Politikai įsitikinę, kad netrukus kauniečiai turės jodinėti arkliais.<br>L. Pileckas
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

May 3, 2013, 5:18 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 7:50 AM

Konkurso sumanytojai tikisi, kad kauniečiai fotografuos juos iš proto varančias duobes gatvėse, o nuotraukas siųs organizatoriams. Fotografijų, kuriose užfiksuotos baisiausios duobės, autoriai bus apdovanoti.

Bekalbėdami ištekino

Nors politikai iš pradžių kvietė į spaudos konferenciją „Mis Kauno duobė 2013“, bekalbėdami sugalvojo ją pervadinti į „Misis Kauno duobė 2013“. Ištekėjusios moters titulo duobės nusipelno todėl, kad esą jau seniausiai mero Andriaus Kupčinsko yra ištekintos už Kauno.

„Jei minimas Kaunas, tai iškart galvojama apie duobę. Jei minima duobė, tai iškart pagalvojama apie Kauną“, - pyko miesto tarybos narys Artūras Orlauskas.

Kolegai antrino ir politikas Gintautas Labanauskas, kuris pirmiausia susirinkusiems žurnalistams pareiškė, kad beveik į viduramžius miestą sugrąžino šešerius metus Kaunui vadovaujantis meras A. Kupčinskas ir jo pagalbininkai. Pasak politiko, esamą situaciją būtų galima pateisinti, jei A. Kupčinskas Kaunui būtų vadovavęs metus ar dvejus, o ne tris kartus ilgiau.

„Dar keletas metų, ir visi jodinėsi arkliais, nes gatvės bus nevažinėjamos. Bet gal ir gerai, nes tada bus sutaupyta pinigų miesto žaliesiems plotams tvarkyti, mat arkliai nuės žolę“, - kalbėjo G. Labanauskas.

Pykdo požiūris

Kritikos lavinos užteko viskam – pradedant savivaldybės gatvių tvarkymo strategija, atliekamų darbų kokybe, baigiant planais ir norais iš greitkeliams skirtų pinigų dalį lėšų nurėžti miestui.

„Reikia ne lopus ant lopų dėti ir bandyti atimti pinigų iš tų kelių, kurie būtini tranzitinei valstybei. Juk jei atimsime pinigus iš greitkelių, visa Lietuva tuojau bus kaip Kaunas. Reikia bandyti pritraukti verslo investicijų, suteikti daugiau galimybių“, - tikino G. Labanauskas.

Politiko manymu, jo siūloma išeitis – vienintelė, nes Kaunas nėra toks turtingas, kad galėtų vėl ir vėl pirkti blogą produktą.

Tuo tarpu A. Orlauskas įvardijo net keletą vietų, kurios darko Kauno įvaizdį. Viena jų – automobilių stovėjimo aikštelė prie zoologijos sodo. Milžiniškos duobės čia itin kenkia miesto įvaizdžiui, nes parkas yra lankoma ir reprezentacinė miesto vieta.

Tačiau, politiko manymu, miestas kenčia ne tik dėl duobių. Kauniečiams nepatogumų pridaro ir gyvenimą kartina apleisti šaligatviai, nesutvarkytos automobilių statymo vietos kiemuose, apleista sovietinė infrastruktūra, kuri suteikdavo daug patogumo.

„Savivaldybė užsimerkia kaip strutis, atstato užpakalį Vilniaus mažumoms ir kažko laukia“, - žodžių nerinko A. Orlauskas.

Dovanos televizorių

Konkurso rengėjai laukia internetu siunčiamų gyventojų nufotografuotų duobių. Iš atsiųstų fotografijų bus išrinkta labiausiai Kauną bjaurojanti duobė. Šią nuotrauką atsiuntusiam žmogui politikai padovanos televizorių.

„Televizorių dovanosime todėl, kad žmonės bent per jį galėtų pamatyti vietų, kur nėra duobių, pamatytų normaliai prižiūrimų miestų“, - kalbėjo G. Labanauskas.

Po konkurso politikai iš atsiųstų fotografijų žada savivaldybėje surengti parodą. Esą kasdien matomos miesto piktžaizdės miesto valdžiai galbūt padės susivokti ir pagaliau bus imtasi priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.