Šiauliuose nuteistieji tvarkė miesto kapines

Artėjant Motinos dienai Šiaulių tardymo izoliatoriuje atliekantys bausmę nuteistieji nusprendė surengti talką ir padėti sutvarkyti Šiaulių miesto Ginkūnų kapines.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

May 3, 2013, 4:05 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 7:59 AM

Nors savanoriškoje talkoje pageidavo dalyvauti keliolika nuteistųjų, dėl Šiaulių Tardymo izoliatoriaus ūkio aptarnavimo būryje dirbančių kalinių užimtumo tvarkyti kapinių pavyko pasiųsti tik keturis vyrus.

Penktadienį nuo ryto kapinėse plušėję talkininkai tvarkė žaliuosius plotus, rinko šiukšles.

Savanorišką talką Ginkūnų kapinėse nuteistieji buvo surengę ir pernai prieš Mirusiųjų pagerbimo dieną.

„Darbas visuomenės labui padeda nuteistiesiems reabilituotis bei integruotis į visuomenę, o taip pat keičia visuomenės požiūrį į nuteistuosius. Pernai prie prie kapinių tvarkymo prisidėję nuteistieji sutiko padėti jas sutvarkyti ir dabar.

Manau, kad bendradarbiavimas su Ginkūnų kapinių prižiūrėtojais tęsis ir toliau“, - portalui lrytas.lt sakė Šiaulių tardymo izoliatoriaus Socialinės reabilitacijos skyriaus viršininkas Raimondas Klimantavičius.

Šiaulių tardymo izoliatoriaus ūkio aptarnavimo būryje dirbantys nuteistieji jau spėjo pasižymėti ir kitais gerais darbais. Pernai jie pagamino ir miestui perdavė per 30 suoliukų. Šiemet Šiaulių tardymo izoliatoriaus nuteistieji ketina pagaminti 77 šiuos dizainerio Viliaus Purono suprojektuotus suoliukus.

Jau kitą savaitę Šiaulių tardymo izoliatoriuje bausmę atliekantys nuteistieji ketina dalyvauti akcijoje „Darom“. Analogiškoje akcijoje grupė Šiaulių tardymo izoliatoriaus ūkio aptarnavimo būryje bausmę atliekančių vyrų dalyvavo ir pernai.

Penktadienį Šiaulių tardymo izoliatoriuje buvo kalinami 578 suimtieji ir nuteistieji.

Darbinėje veikloje ir talkose gali dalyvauti tik izoliatoriaus ūkio aptarnavimo būryje bausmę atliekantys vyrai. Šiame būryje yra 33 nuteistieji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.