Teisėją auklėjusiam N. Venckienės šalininkui – 13 tūkst. litų bauda

Kėdainių rajono apylinkės teismo pirmininką Vitalijų Kondratjevą bylas nagrinėti mokiusio Neringos Venckienės šalininko Andrejaus Lobovo Jonavos rajono apylinkės teismas nusprendė už grotų nesiųsti, tačiau skyrė jam 13 tūkst. litų baudą.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

May 3, 2013, 11:01 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 7:28 AM

A. Lobovas pripažintas kaltu dėl nepagarbos teismui ir trukdymo teisėjui atlikti savo pareigas.

Penktadienį paskelbtą Jonavos rajono apylinkės teismo nuosprendį dar galima apskųsti aukštesnės instancijos teismui. Neabejojama, kad A. Lobovas šia teise pasinaudos. Anksčiau už automobilių vagystes teistas ir administracine tvarka baustas aršus Neringos Venckienės ir jos dviejų žmonių nužudymu įtariamo brolio Drąsiaus Kedžio šalininkas į teisiamųjų suolą sėdo po bandymo auklėti Kėdainių rajono apylinkės teismo pirmininką V. Kondratjevą.

Nepatenkinti 2011 metų gruodžio 16 d. V. Kondratjevo nutartimi grąžinti mergaitę jos motinai Laimutei Stankūnaitei A. Lobovas su dar keliais savo bendražygiais pernai sausio 19 d. surengė piketą prie Kėdainių rajono apylinkės teismo.

Kurį laiką piketuotojai su plakatais stovėjo tuščioje gatvėje, tačiau nesulaukė nei teisėjų, nei praeivių dėmesio.

Tada buvo nuspręsta „akciją“ perkelti į patį teismą.

A. Lobovas su keliais bendražygiais patraukė pas teismo pirmininką V. Kondratjevą.

Į jo kabinetą įėję A. Lobovas, kitas aktyvistas Renaldas Ščiglinskas ir mergina pradėjo V. Kondratjevą auklėti dėl sprendimo, kuriuo N. Venckienės globotinė turėjo būti skubiai perduota mamai L. Stankūnaitei.

D. Kedžio ir sesers garbintojai V. Kondratjevui aiškino esą šis nieko neišmano apie bylą ir sprendimą priėmė nežinodamas visų jos aplinkybių.

Pareiškę, kad visą teisybę ras N. Venckienės knygoje „Drąsiaus viltis – išgelbėti mergaitę“, atvykėliai pabandė ją įteikti V. Kondratjevui.

Šis knygą priimti atsisakė ir liepė jiems palikti jo darbo kabinetą.

R. Ščiglinskas pakluso, tačiau A. Lobovas išeiti neketino. Jis pradėjo vartyti knygą, cituoti joje išdėstytas N. Venckienės mintis.

Pagrasinus iškviesti policiją, V. Lobovas išėjo, tačiau po kelių minučių vėl sugrįžo. Padėjęs knygą ant teismo pirmininko stalo, jis pareiškė, kad su V. Kondratjevu dar neatsisveikina.

Po incidento Kėdainių rajono apylinkės teismo pirmininkas kreipėsi į Panevėžio miesto apygardos teismo pirmininką Valdą Petrą Meidų ir įteikė pareiškimą dėl galimo poveikio darymo bei teismų diskreditavimo.

V. Kondratjevo pareiškimą V. P. Meidus įteikė Teisėjų tarybai, o ši kreipėsi į Generalinę prokuratūrą su prašymu nustatyti teismo darbą sutrikdžiusius asmenis ir jų atžvilgiu pradėti ikiteisminius tyrimus.

Įtarimai šioje byloje buvo pareikšti ir R. Ščiglinskui, tačiau vėliau panaikinti.

Dėl sausio 19-osios piketo pernai rugpjūtį A. Lobovui buvo skirta 1000 litų bauda. Druskininkų miesto apylinkės teismas anksčiau už automobilių vagystes teistą jonaviškį nubaudė už Susirinkimų įstatymo pažeidimą, nes piketuotojas nesilaikė įstatyme nustatymų reikalavimų ir savo nepasitenkinimą teismo pirmininko sprendimu reiškė arčiau teismo pastato, nei tai leidžiama.

Dar anksčiau Kauno rajono apylinkės teismas A. Lobovui yra skyręs 500 litų baudą už nacių simbolikos naudojimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.