Ukmergėje - valdžios perversmas

„Nesu tas, kuris griauna, ieško kaltų ir nešiojasi akmenį užantyje.

Naujuoju Ukmergės rajono meru tapo jokiai partijai nepriklausantis rajono tarybos narys V. Paknys.<br>D. Zimblienė
Naujuoju Ukmergės rajono meru tapo jokiai partijai nepriklausantis rajono tarybos narys V. Paknys.<br>D. Zimblienė
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

May 3, 2013, 3:14 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 8:07 AM

Penktadienį sušaukto neeilinio rajono tarybos posėdžio metu po slapto balsavimo paaiškėjo, kad už A. Kopūsto atstatydinimą iš užimamų pareigų balsavo 14, o V. Paknio kanditatūrai į mero postą pritarė 15 iš 25 rajono tarybos narių.

„Nesu tas, kuris griauna, ieško kaltų ir nešiojasi akmenį užantyje.

Pagrindinis mano siekis - bendras darbas rajono labui, pagrįstas tolerancija, pagarba kitokiai nuomonei.

Jau kuris laikas esame sustoję, tarsi įklimpę į liūną. Versle sustoti - tolygu sužlugti.

Rajono valdyme tai turi gal kiek švelnesnes pasekmes, tačiau sustoti ir trypčioti mes neturime teisės, nes rinkėjai mus delegavo ne tam, kad Ukmergė būtų tarp vidutinybių - ji verta būti tarp geriausių“, - sakė V. Paknys.

Ukmergėje gimęs ir augęs, pramonės šiluminės energetikos inžinieriaus išsilavinimą turintis, su žmona Giedre du sūnus auginantis V. Paknys pastaruosius devynerius metus vadovavo nuosavai bendrovei „Komforta“.

Lietuvos socialdemokratų ir Darbo partijų, Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos ir nepriklausomo rajono tarybos nario V. Paknio suformuota nauja valdančioji dauguma rajono taryboje nepasitikėjimą A. Kopūstu pareiškė balandžio 25 - ąją.

Tai buvo antroji per pastarąją kadenciją 64 metų A. Kopūstui pareikšta interpeliacija.

2012 metų pradžioje opozicija rajono vadovą iš posto bandė nuversti dėl žiniasklaidoje pasirodžiusios informacijos apie tai, kad jis įkliuvo policijos pareigūnams neblaivus vairuodamas nuosavą automobilį bei dėl to, kad, turėdamas 40 procentų darbingumą, atgaline data gavo netekto darbingumo pensiją už daugiau nei ketverius metus.

Tąsyk už mero atleidimą balsavo devyni, o prieš buvo - trylika rajono tarybos narių.

Šį kartą pasigedęs įvardintų pareikšto nepasitikėjimo priežasčių A.Kopūstas tai pavadino politiniais - destrukciniais suaugusiųjų žmonių žaidimais.

„Negaliu nutylėti ir nepasakyti, kad tie dveji metai man kaip merui ir žmogui buvo nepelnytų, užgaulių, neetiškų patyčių, psichologinio ir politinio spaudimo metai.

Naujajam merui linkiu sėkmės, kad tik jam sektųsi, nes žinau ir suprantu, koks sunkus darbas jo laukia“, - sakė A. Kopūstas.

„Lietuvos ryto“ paklaustas apie artimiausius planus, A. Kopūstas plačiai šypsodamasis atsakė, jog pirmiausia norės pailsėti ir pasirūpinti savo sveikata, o vėliau, matyt, grįš dirbti į ankstesnę savo darbovietę - bendrovę „Atkočių agroservisas“, kur yra vienas iš pagrindinių akcininkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?