V. Blinkevičiūtė atsakė, ar dalyvaus prezidento rinkimuose

Su Dalia Grybauskaite kitąmet šalies vadovo rinkimuose susigrumti galinčių politikų ratas vis siaurėja. Socialdemokratė Vilija Blinkevičiūtė sako kitais metais ketinanti kandidatuoti ne prezidento, o Europos Parlamento rinkimuose.

Politikos užkulisiuose V. Blinkevičiūtė jau seniai įvardijama kaip viena galimų valdančiosios Lietuvos socialdemokratų partijos kandidatų prezidento rinkimuose.<br>M. Kulbis
Politikos užkulisiuose V. Blinkevičiūtė jau seniai įvardijama kaip viena galimų valdančiosios Lietuvos socialdemokratų partijos kandidatų prezidento rinkimuose.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

May 3, 2013, 8:42 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 7:36 AM

Tiesa, kategoriškai galimybės kandidatuoti į šalies vadovo postą V. Blinkevičiūtė neatmeta. Ji leidžia suprasti, kad viskas priklausys nuo partijos sprendimo.

„Aš esu Europos Parlamento narė ir ruošiuosi kitais metais dalyvauti Europos Parlamento rinkimuose. Mūsų partija rimta, praėjusi išbandymą valdžia ir, manau, kad kandidatą prezidento rinkimuose turėsime. Ar tai bus Vilija, ar dar kas nors, tikrai negalėčiau dabar pasakyti, bet aš prioritetą matau Europos Parlamente. Šiandien aš norėčiau sakyti „ne“, jeigu būtų tik mano vienos apsisprendimas“, - portalui lrytas.lt penktadienį sakė V. Blinkevičiūtė.

Politikos užkulisiuose V. Blinkevičiūtė jau seniai įvardijama kaip viena galimų valdančiosios Lietuvos socialdemokratų partijos kandidatų prezidento rinkimuose.

Šios spėlionės dar labiau sustiprėjo, kai V. Blinkevičiūtė praėjusiais metais negavo jokio posto šalies Vyriausybėje, atsisakė Seimo nario mandato ir grįžo dirbti į Briuselį. Kalbama, kad galbūt socialdemokratai tokiu būdu nutarė „pataupyti“ savo kandidatę kitų metų rinkimams. Esą V. Blinkevičiūtė, kaip moteris, taptų lygiavertė varžovė D. Grybauskaitei.

Prezidentė D. Grybauskaitė kol kas aiškiai nepasako, ar sieks antros kadencijos. Savo atsakymą visuomenei ji žada paskelbti kitais metais. Žiniasklaidoje jau buvo ne kartą minėta, kad kitais metais D. Grybauskaitė gali bandyti siekti ne tik Lietuvos, bet ir Europos Sąjungos vadovo posto.

Apie sprendimą nesiekti prezidento posto šiemet jau paskelbė ir diplomatas Vygaudas Ušackas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.