V. Romanovas atsidūrė Maskvos ligoninėje?

Neoficialiomis LRT televizijos naujienų tarnybos žiniomis, žlugusio Ūkio banko pagrindinis akcininkas Vladimiras Romanovas išvyko į Maskvą. Verslininkas neneigia, kad yra išvykęs.

V. Romanovas pastaruoju metu nepasirodė teisėsaugos institucijose, kurios tiria Ūkio banko žlugimo aplinkybes.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
V. Romanovas pastaruoju metu nepasirodė teisėsaugos institucijose, kurios tiria Ūkio banko žlugimo aplinkybes.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrt.lt

2013-05-03 16:22, atnaujinta 2018-03-07 07:59

Jis teigė esąs Maskvos ligoninėje, tačiau nepatikslino, kurioje.

V. Romanovas pastaruoju metu nepasirodė teisėsaugos institucijose, kurios tiria Ūkio banko žlugimo aplinkybes, nors buvo raginamas atvykti ir atsakyti į klausimus. Specialios tarnybos, tiriančios Ūkio banko bylą, V. Romanovui kol kas nepateikė jokių įtarimų.

„Neturiu, ką pasakyti. Tikrai nekomentuosiu, ar apribota jo judėjimo laisvė. Kitą savaitę bus prokuroras, kuris organizuoja tyrimą - gal jis daugiau pakomentuos“, - į klausimą, ar V. Romanovas turėjo šią savaitę pasirodyti prokuratūroje, atsakė Generalinės prokuratūros prokuroras Simonas Slapšinskas.

Interviu dienraščiui „Lietuvos rytas“ Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovas Kęstutis Jucevičius teigė, kad neatmetama, jog bankrutavusio Ūkio banko savininkui V. Romanovui gali būti pateikti įtarimai Ūkio banko byloje.

Ūkio bankui iškelta bankroto byla

Kauno apygardos teismas, ketvirtadienį išnagrinėjęs ieškovo Lietuvos banko pareiškimą, Ūkio bankui iškėlė bankroto bylą.

Teismo nutartimi Ūkio banko administratore paskirta UAB „Valnetas“.Nutartis per dešimt dienų nuo jos priėmimo dienos dar gali būti apskųsta Lietuvos apeliaciniam teismui.

Lietuvos banko valdyba nutarė kreiptis į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo Ūkio bankui, nes jo turtas yra mažesnis už įsipareigojimus 1,226 mlrd litų, todėl bankas buvo ir išlieka nemokus.

Padavė į teismą Lietuvą

V. Romanovas galės bylinėtis su Lietuvos Respublika ir Lietuvos banku - Vilniaus apygardos teismas balandžio pabaigoje priėmė verslininko ieškinį.

V. Romanovas prašė pripažinti neteisėtu Lietuvos banko sprendimą apriboti Ūkio banko veiklą, atšaukti licenciją ir perduoti turtą Šiaulių bankui.

Atsakovai byloje - ne tik valstybė ir centrinis bankas, bet ir Ūkio bei Šiaulių bankai, taip pat bendrovė „Indėlių ir investicijų draudimas“.Prašomos priteisti finansinės žalos dydis - V. Romanovo valdytų Ūkio banko akcijų vertė, tačiau ji nėra nurodyta. Verslininkas valdė 65 proc. banko akcijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.