A. Venckus įpareigotas pasakyti, kur yra jo sūnus

Nuo teisėsaugos besislapstančios Neringos Venckienės vyrui Aidui Venckui nurodyta pranešti pedagogams, kur dabar gyvena jo trylikametis sūnus ir kokiu būdu jis planuoja baigti septintą vidurinės mokyklos klasę.

A. Venckus pedagogams paaiškino, kad jo sūnus pamokas praleidžia dėl pateisinamos priežasties ir esą galės pristatyti tai patvirtinantį dokumentą.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
A. Venckus pedagogams paaiškino, kad jo sūnus pamokas praleidžia dėl pateisinamos priežasties ir esą galės pristatyti tai patvirtinantį dokumentą.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

2013-05-04 12:17, atnaujinta 2018-03-07 07:21

Tokį nurodymą A. Venckui yra išsiuntęs Garliavos Jonučių vidurinės mokyklos direktorius Aloyzas Pakolkis.

Pranešti pedagogams apie sūnų ir kaip jis toliau mokysis - nuotoliniu būdu, užsienyje ar toje pačioje mokykloje, kurioje mokėsi visus septynerius metus - A. Venckus yra įpareigotas iki gegužės 6 dienos.

Penktadienį N. Venckienės vyras mokykloje nepasirodė. Pedagogai tikisi joje jo sulaukti pirmadienį.

Jei mokyklai nebus pranešta apie nepilnamečio buvimo vietą ir jo mokslus, mokyklos direktorius vadovaudamasis Švietimo ir mokslo ministro įsakymu gali kreiptis į teismą, kad šis A. Venckui skirtų baudas.

Už vaiko nesimokymą jo tėvams pirmą kartą yra skiriama 1000 litų bauda, jei nepadeda ir tai, antrą kartą jie baudžiami dvigubai didesne suma – 2000 litų.

Kur dingo nepilnametis domisi ir Vaiko teisių apsaugos tarnybos (VTAT) Kauno rajono skyrius.

„Ne mūsų darbas ieškoti mokyklą nelankančių vaikų, tačiau mes bendradarbiaujame su mokyklos direktoriumi, laukiame iš jo žinių, ką jiems praneš A. Venckus“, - penktadienį portalui lrytas.lt sakė šio skyriaus vedėja Janina Dabašinskienė.

VTAT Kauno skyriaus vadovės teigimu, tėvai privalo informuoti švietimo įstaigą apie savo sūnaus buvimo vietą ir, kokiu būdu jis planuoja baigti mokslus.

Jei apie tai pranešta nebus, vaikas gali būti paliktas toje pačioje klasėje mokytis antrus metus.

N. Venckienės sūnus mokyklos nelanko nuo balandžio 9 d.

Kai jis dingo kartu su motina, į mokyklą buvo iškviestas vaiko tėvas. A. Venckus pedagogams paaiškino, kad jo sūnus pamokas praleidžia dėl pateisinamos priežasties ir esą galės pristatyti tai patvirtinantį dokumentą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.