Lietuviškų žodžių mokėsi ir ES prezidentas

Europos Sąjungos Taryboje gegužės 4 dieną vykusioje atvirų durų dienoje, kurioje apsilankė daugiau nei 6 tūkst. Briuselio gyventojų ir svečių, į būsimosios Tarybos pirmininkės Lietuvos kvietimą pažinti seniausią gyvąją indoeuropiečių kalbą atsiliepė ir Lietuvos stende apsilankė Europos Vadovų Tarybos prezidentas Hermanas Van Rompuy.

Į Lietuvos kvietimą pažinti seniausią gyvąją indoeuropiečių kalbą atsiliepė ir Lietuvos stende apsilankė Europos Vadovų Tarybos prezidentas H. Van Rompuy.<br>URM
Į Lietuvos kvietimą pažinti seniausią gyvąją indoeuropiečių kalbą atsiliepė ir Lietuvos stende apsilankė Europos Vadovų Tarybos prezidentas H. Van Rompuy.<br>URM
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 6, 2013, 1:39 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 4:52 AM

Parodoje atskleista lietuvių kalbos istoriją, o interaktyvūs eksponatai – kalbų medis, žodžių iškasenos ir lietuvių abėcėlės dėlionė – lankytojams padėjo pramokti lietuviškų raidžių ir žodžių.

Atvirų durų dienos renginyje kasmet visuomenei apie savo darbus pasakoja ES Tarybos Generalinis sekretoriatas, įvairios Europos Sąjungos agentūros ir misijos. Tradiciškai prisistato ir tais metais pirmininkaujančios šalys – šįmet tai Airija ir iš jos estafetę po dviejų mėnesių perimsianti Lietuva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.