Vilkaviškiečiai dviračio entuziastus sukvietė į plukių žydėjimą

Graži vilkaviškiečių aktyvaus sporto idėja kasmet plito kaip virusas.

Į šiuos žygius atvyksta ne tik Vilkaviškio ar aplinkinių rajonų gyventojai, bet ir iš Kauno, Vilniaus, Panevėžio.<br>L. Juodzevičienė
Į šiuos žygius atvyksta ne tik Vilkaviškio ar aplinkinių rajonų gyventojai, bet ir iš Kauno, Vilniaus, Panevėžio.<br>L. Juodzevičienė
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

May 6, 2013, 1:19 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 4:52 AM

Pavasarį aktyvaus poilsio entuziastai yra kviečiami į žygį „Dviračiu į plukių žydėjimą“, o rudenį - „Dviračiu į auksaspalvį rudenį“.

Į šiuos žygius atvyksta ne tik Vilkaviškio ar aplinkinių rajonų gyventojai, bet ir iš Kauno, Vilniaus, Panevėžio.

Į pirmąjį žygį 2006-aisiais buvo susirinkę 84 dviratininkai.

Graži vilkaviškiečių aktyvaus sporto idėja kasmet plito kaip virusas.

Prieš dvejus metus pavasario ir rudens žygiuose dalyvavo gerokai per 500 dviratininkų.

Praėjusį savaitgalį aplink Uosijos mišką bei Paežerių ežerą riedėjo 403 dviratininkai.

Organizatoriai kiekvieno dalyvio dviratį papuošė specialiu žygio lipduku, visi dviratininkai gavo po atminimo ženklelį.

Žygeiviai, užsiregistravę miesto centre, J. Basanavičiaus aikštėje, didžiuliu būriu patraukė Uosijos miško, Čyčkų, Patunkiškių kaimo link.

Žygis baigėsi prie Paežerių dvaro. Dviratininkai vaišinosi turistų sriuba, klausėsi pasakojimo apie 1863 metų sukilimą Vilkaviškio krašte, apsilankė muziejuje bei belvederio bokšte.

Vilkaviškio miesto bendruomenė pavasario bei rudens dviračių žygiuose diplomais apdovanoja išskirtinius dalyvius.

Šį kartą jauniausia dalyve tapo 1 metų ir 8 mėnesių Saulė Kaminskaitė iš Paežerių.

Jauniausias dviratininkas - šešiametis Ignas Plikynas iš Vilkaviškio rajono.

Žygio senjora tapo Serdokų kaimo (Vilkaviškio raj.) gyventoja 71 metų Irena Vainauskienė.

Žygio senjoro titulą pelnė net du ištvermingi pensininkai - 81 metų Bronius Košuba iš Alvito (Vilkaviškio raj.) ir vilkaviškietis 82 metų Algimantas Bindokas.

Pastarajam žygio dalyviui buvo įteiktas vardinis diplomas.

Tokį pat diplomą prieš dvejus metus gavo bemaž visuose žygiuose dalyvaujantis ir ištverme stebinantis dviratininkas iš Vilkaviškio 84 metų Juozas Nešukaitis.

Organizatoriai teigė, jog vardinį diplomą gavęs garbaus amžiaus dviratininkas gali ir toliau dalyvauti žygiuose, tik jis jau nebepretenduos į „Žygio senjoro“ titulą, nes norisi dėmesiu pamaloninti ir kitus aktyvius pensininkus.

Gausiausia žygio šeimyna buvo pripažinti Linos Vekerotienės artimieji. Septyni vienos giminės atstovai iš Vilkaviškio miesto ir rajono bei Kauno draugiškai mynė pedalus.

Šauniausia žygio komanda tapo „Mano velo“ iš Marijampolės. Didžioji dalis iš 22-jų dviratininkų iš Marijampolės į Vilkaviškį beveik 30 kilometrų atmynė dviračiais ir leidosi į žygį.

Stasys Danilevičius buvo pripažintas stilingiausiu žygio dalyviu. Vyras prie senovinio dviračio, ant kurio bagažinės puikavosi senas lagaminas, priderino ir savo aprangą.

Vilkaviškio rajonas didžiuojasi Paežerių dvaru bei belvederio bokštu, kuriuos gausiai lanko šalies ir užsienio turistai.

Rajono dviračių entuziastai įsitikinę, jog šie istoriniai objektai sulauktų dar didesnio dėmesio, jei būtų įrengtas tinkamas dviračių takas aplink Paežerių ežerą bei Uosijos mišką. „Takas yra ir dabar, tik jis - ne šalia ežero, bet arčiau kelio Vilkaviškis - Kybartai.

Gamtinių kliūčių nutiesti taką palei ežerą nėra. Beje, turistiniuose žemėlapiuose toks dviračių kelias pažymėtas, tačiau atvykęs pasivažinėti žmogus realiai jo nerastų“, - sakė vienas iš žygių organizatorių vilkaviškietis Dalius Nešukaitis.

Pavasarinio žygio dalyviai pasirašė kreipimąsi į Vilkaviškio rajono savivaldybės tarybą bei administraciją dėl pėsčiųjų ir dviračių tako aplink Paežerių ežerą ir Uosijos mišką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.