N. Venckienė su sūnumi išvyko gyventi į užsienį

Su savo motina Seimo nare Neringa Venckiene į užsienį išvykęs ir jau kelias savaites pamokų nelankantis keturiolikmetis politikės sūnus oficialiai jau nėra Garliavos mokyklos moksleivis. Prašymą išbraukti jį iš sąrašo mokyklos direktoriui šiandien pateikė vaiko tėvas Aidas Venckus. Dokumente nurodyta, kad sūnus išvyko gyventi į užsienį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 7, 2013, 8:19 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 3:52 AM

Buvusios teisėjos N. Venckienės keturiolikmetis sūnus šį pavasarį Garliavos mokykloje turėjo baigti 7-tą klasę. Tačiau jau nuo balandžio 9 dienos jis mokykloje nebesirodo.

„Nieko daug neaiškino - atnešė raštą, paprašė išbraukti iš sąrašų, nes jis išvyko gyventi su mama į užsienį. Dabar parašiau įsakymą ir viskas. Mes dokumentus išdavėm tokius, kokie priklauso išvykstančiam mokiniui“, - „Lietuvos ryto“ televizijai sakė Garliavos Jonučių mokyklos direktorius Aloyzas Pakolkis.

Paklaustas, ar domėjosi, kur berniukas mokysis dabar, direktorius atsakė: „Tikrai ne. Tiesiog, jeigu žmogus pats nesako, aš niekada į širdį nelendu, jeigu nori pakalbėti, tai ateina ir kalba.“

Praėjusią savaitę „Lietuvos ryto“ televizija ir naujienų portalas lrytas.lt pranešė, kad nuo teisėsaugos besislapstanti vadinamojo pedofilijos skandalo įkvėpėja Neringa Venckienė prieglobstį rado Čikagoje, tarp savo gerbėjų.

Balandžio 8 dieną, likus dienai iki balsavimo dėl teisinės neliečiamybės Seime, N. Venckienė kartu su sūnumi buvo pastebėta Vokietijos sostinėje Berlyne. Netrukus po to ji lėktuvu išskrido į Čikagą, Jungtines Amerikos Valstijas. Šaltinių teigimu, šiuo metu ji yra šiame Amerikos didmiestyje.

Čikagoje gyvenantys lietuviai visada palaikė D. Kedžio sesers N. Venckienės pusę. Jie ne kartą rengė piketus protestuodami prieš mergaitės atidavimą mamai, užsakinėjo mišias, rinko pinigus ir vežė juos N. Venckienei. Prieš trejus metus, kai Kėdainių rajono apylinkės teismas pirmą kartą paskelbė, kad mergaitė turi gyventi su savo mama, Čikagos priemiesčio Lemonto lietuviai visus miestelio pagrindinės gatvės medžius buvo aprišę violetiniais kaspinais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.