TEO ir ŠU bendradarbiavimas: verslas būsimais darbuotojais rūpinasi iš anksto

Didžiausios Lietuvoje integruotų telekomunikacijų, IT ir televizijos paslaugų teikėja bendrovė TEO ir Šiaulių universitetas pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

TEO ir Šiaulių universiteto bendradarbiavimo sutartis bus naudinga abiems pusėms.<br>Z. Ripinskis
TEO ir Šiaulių universiteto bendradarbiavimo sutartis bus naudinga abiems pusėms.<br>Z. Ripinskis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 8, 2013, 3:23 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 1:49 AM

Bendrame susitarime numatytos keitimosi patirtimi, studentų praktikos bei kitos pasiruošimo karjerai bendrovėje galimybės.

TEO investuoja į būsimus darbuotojus

Šiaulių universiteto bibliotekoje surengtas susitikimas – ne pirmas karjeros dienų renginys, kuriame dalyvauja TEO įmonių grupės (TEO, BDC ir „Lintel“) atstovai. Bendrovė TEO nuolat priima praktikantus, stažuotojus, rengia susitikimus ir ekskursijas šalies aukštųjų mokyklų studentams.

„Nuolat dalyvaujame universitetų, kolegijų organizuojamose karjeros dienų renginiuose. Stengiamės, kad būsimieji darbuotojai iš anksto susipažintų su darbo rinka, nugalėtų baimę ir ieškotų, kur gali pritaikyti savo gebėjimus šiandieninėje darbo rinkoje. Tada baigęs studijas jaunas žmogus jau žino, ko nori, o būti motyvuotam – puikiausias darbuotojo bruožas“, – sako TEO Šiaulių regiono direktorius Arvydas Murza.

Dar iki bendradarbiavimo sutarties pasirašymo ŠU studentai atlikdavo praktiką TEO Šiaulių regiono centre. Praktikantams yra sudarytos visos sąlygas įgyti žinių ir reikalingų įgūdžių ne tik per vasaros atostogas, bet ir mokslo metais.

Kartais vertesnė motyvacija

„Esame socialiai atsakingo verslo įmonė, tad stengiamės kryptingai dirbti su jaunąja karta, tikslingai teikti praktines žinias ir sudaryti galimybes dar studijų metu pajusti bendrą verslo atmosferą. Pastebime, kad tai leidžia studentams tinkamai įvertinti savo gebėjimus ir skatina ateityje rinktis mūsų bendrovę, įnešti į jos sėkmę savo indėlį“, – tvirtina TEO Šiaulių regiono direktorius A. Murza.

Žvelgiant iš akademinės perspektyvos, praktinių įgūdžių įgijimas verslo įmonėje yra reikšminga studento ugdymo ir rengimo darbo rinkai dalis. „Praktikos metu studentas susiduria su realiomis darbo sąlygomis, jis mokosi būtent to, ko reikalauja šiandienos situacija.

Baigęs studijas, jaunas žmogus yra pasirengęs darbo rinkai, tačiau geriausiai atitinka tos įmonės poreikius, kuri jį ugdė praktikos metu. Tokia draugystė teikia naudos abiem šalims“, – sako ŠU Karjeros centro direktorė L. Bivainienė.

A. Murzos teigimu, Šiaulių regione dirba jaunų inžinierių, specialistų, kurie buvo įdarbinti iškart po studijų. Vadovas ypač vertina jaunų specialistų pastangas mokytis, tobulėti, įsilieti į kolektyvą ir prisidėti prie bendro tikslo. Tai kartais būna netgi dar svarbiau nei jau anksčiau įgyta darbo patirtis.

Pasirinkimas: 5 X 5 X 5

Bendrovėje TEO dirba apie du tūkstančius darbuotojų, iš viso yra 5 tarnybos, 5 pagrindiniai skyriai, 5 šalies regionai. Didžiausia skaitmeninių technologijų ir paslaugų įmonė šalyje investuoja į technologijas ir į naujoves, tad ne tik vertina esamus darbuotojus, bet ir nuolat ieško kūrybiškų, veržlių, žingeidžių ir atsakingų naujokų.

„Bendrovėje TEO suskaičiuotume apie 120 skirtingų pareigybių. Organizacijos vertybė – kompetentingi, lojalūs darbuotojai. Kasmet reitinguojami kaip vienas iš labiausiai geidžiamų darbdavių, ne tik didžiuojamės, bet ir jaučiame atsakomybę.

TEO nuolatinį dėmesį skiria darbuotojų mokymui, papildomoms socialinėms garantijoms užtikrinti bei palankiai darbo atmosferai kurti“, – apie darbo sąlygas bendrovėje pasakoja TEO Šiaulių regiono direktorius A. Murza.

Suderina studijas ir darbą

UAB „Lintel“ atstovų pateikti duomenys įkvepia jaunimą siekti karjeros. Bendrovės statistiniais duomenimis, pradėję nuo konsultanto pareigų, apie 30 darbuotojų kasmet tampa grupės vadovais arba pereina dirbti į administracijos padalinius ir apie 30 darbuotojų per metus pereina dirbti į bendrovę TEO ir čia pakyla karjeros laiptais.

Vidutinis „Lintel“ darbuotojo amžius – 27 metai. Daugumai tai yra pirmoji darbovietė. 37 proc. darbuotojų suderina studijas ir darbą. Šiauliuose studijuojančiam jaunimui siūloma galimybė papildyti Radviliškyje įsikūrusio „Lintel“ paslaugų teikimo skyriaus darbuotojų gretas.

Šiame kontaktų centre galimos 5 skirtingos darbo pozicijos: klientų aptarnavimo vadybininko, pardavimo konsultanto, grupės ir skyriaus vadovo bei administratoriaus.

TEO įmonių grupė – geros karjeros pradžiai

Bendradarbiavimo sutarties pasirašymo renginyje „pasimatuoti profesiją“ studentams siūlė UAB „Baltic Data Center“. Bendrovėje šiuo metu dirba daugiau nei 200 darbuotojų, kurių beveik ketvirtadalis – Šiauliuose. Dauguma jų yra baigę ŠU tiksliuosius mokslus arba Šiaulių kolegiją.

BDC atstovų teigimu, Šiauliuose įsikūrusi sistemų priežiūrą ir aptarnavimą užtikrinanti IT pagalbos tarnyba „Service Desk“ yra puiki vieta karjeros pradžiai BDC. Turintys IT žinių, gebantys laisvai ir mandagiai bendrauti, greitai orientuotis, norintys mokytis ir tobulėti – visada laukiami komandoje.

Patirtis, darbo praktika svarbūs, tačiau ne visada yra lemiantys veiksniai priimant į darbą naują žmogų. Pavyzdžiui, programuotojams ypač svarbu asmeniškai domėtis savo darbo sritimi, ieškoti naujų metodų, kurti kažką nauja, savarankiškai lavintis.

Gerų darbuotojų laukia karjera ir galimybė dirbti didžiausiuose bendrovės projektuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.