Kauniečiams – šuoliai iš 16 metrų aukščio

Aktyvaus laisvalaikio gerbėjų Kaune arsenalą papildė naujų pramogų dozė. Duris atvėrė prie Lampėdžių karjero įsikūręs vienas didžiausių regione pramogų parkų.

Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

May 10, 2013, 10:31 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 10:39 PM

„Gera dovana“ pavadintame pramogų parke statytojai lankytojams įruošė penkias trasas, kurioms įveikti reiks apie pustrečios valandos. Beveik šimtas įvairių kliūčių ir įrengimų išdėstyti poros hektarų plote. Vienu metu trasoje laiką leisti galės iki pusantro šimto žmonių.

„Paskaičiavome, kad visas trasas žmogus turėtų įveikti maždaug per pustrečios valandos. Tačiau, jei užtruks ilgiau, tikrai nevysime lauk. Lankytojus, jei bus pageidaujančių, priimsime ir naktį. Įveikti trasą tamsoje, tiks su prožektoriumi ant galvos yra kur kas įdomiau, nei dieną“, - neabejojo parko vadovas Martynas Žemaitis.

Įveiks 2 procentai

Pati sudėtingiausia trasa tradiciškai pavadinta juodąja. Pasak parko vadovo, kai kas šią trasą vadina olimpine. Vienaip ar kitaip, sąžiningai įveikti kliūtis medžių viršūnėse greičiausiai pavyks tik porai žmonių iš šimto.

„Nemeluosiu, ta trasa tikrai yra labai, labai sunki. Viliamės, kad ją praeis iki poros procentų bandančiųjų. Taip pat paruošėme ir galimybę patirti laisvą kritimą iš 16 metrų aukščio“, - sakė parko vadovas.

Visus parko įrenginius gamino ir ruošė parko darbuotojai. Komandai tai – ne pirmas toks darbas. Įrenginėjant trasą gražiame pušyne itin daug dėmesio buvo skiriama gamtosaugos reikalavimams – visi įrenginiai prie medžių pritvirtinti nenaudojant vinių ar varžtų, kurie pažeistų kamieną.

„Turime komandą, kuri savo rankomis pastatė jau penkis parkus. Lietuvoje nelabai yra daugiau žmonių, kurie mums galėtų patarti ar padėti. Naudojome tik tą įrangą, kuri yra sertifikuota ir suteikianti ramybę“, - tikino M. Žemaitis.

Žiemą tikisi turistų

Kol kas neaišku, ar šiltuoju metų laiku lankytojams atviras parkas veiks ir žiemą. Šaltuoju metų laiku lietuvių dėmesio šiai ekstremaliai pramogai nesitikima. Tačiau viltys dedamos į užsienio turistus, ypač rusus. Šie atvykėliai graibstyte graibsto įvairiausias pramogas nekreipdami dėmesio į orą.

„Lietuviai žiemą gal labiau prie slidžių linkę. Vienaip ar kitaip, žiemos metu daug lankytojų kol kas nesitikime“, - pasakojo Martynas

Pritraukti žmonių bus bandoma ne tik ekstremaliomis pramogomis – žadama pastatyti visiems prieinamų pavėsinių, suoliukų, įrengti sveiko maisto užkandinę.

Nors šis ekstremalių pramogų parkas – ne vienintelis Kauno apylinkėse, tačiau vienintelis, kuris yra taip arti miesto.

Siūlo užsemtus kaimus

Kauno regiono turizmo informacijos centro vadovo Sigito Sidaravičiaus teigimu, aktyvaus laisvalaikio gerbėjai mieste tikrai turi, ką veikti. Žmonės gali pasirinkti pradedant dažasvydžiu, baigiant nardymu po užlietus kaimus ir ekskursijomis po požeminį miestą.

„Mėlynes paliekančiu dažasvydžiu nieko nebenustebinsime, tačiau yra kur kas daugiau aktyvių užsiėmimų. Turime nardymo klubų, kurie rengia nardymus mariose, kur yra net trys užlieti kaimai ir dalis miško. Taip pat organizuojamos ekskursijos po požeminį Kauną, po miesto bokštus“, - vardino direktorius.

Nemažai dėmesio sulaukia ir pasiūlymai plaukti baidarėmis nuo hidroelektrinės iki santakos ar dar toliau. Šio maršruto pakanka porai ar trejetai valandų, todėl smagiai pasiplaukioti galima tiesiog po darbo.

„Ekstremalių pojūčių plaukiant suteikia sūkuriai, kurie susidaro tekant srovei pro tiltų atramas“, - pasakojo S. Sidaravičius.

Žavisi fortais

Patį S. Sidaravičių itin vilioja Kauno fortai. Tačiau ten lankytis jis nepataria, nes didžioji dalis šių statinių – itin pavojingi, gali užgriūti, nemenka galimybė užlipti ant palikto pavojingo karinio sprogmens.

„Niekam ne paslaptis, kad užlietuose fortuose nardo ekstremalai. Tačiau to daryti labai nerekomenduoju. Tokių ekskursijų mes nerengiame, nes būtų pernelyg pavojinga“, - neabejojo pašnekovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.