V. M. Čigriejienė: „Dalyvauti klinikos 90-mečio minėjime man buvo prioritetas“

Komentuodama viešojoje erdvėje pasirodžiusius kaltinimus dėl nedalyvavimo Seimo posėdyje, kuriame buvo sprendžiamas klausimas dėl teisinės neliečiamybės kai kuriems Darbo partijos nariams panaikinimo, Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narė Vida Marija Čigriejienė šiuos kaltinimus kategoriškai paneigė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-05-10 11:48, atnaujinta 2018-03-06 23:25

Ji sakė, kad apie savo nedalyvavimą ir to priežastis pranešė frakcijos vadovybei, Seimo Etikos ir procedūrų komisijai, Seimo valdybai, informuodama, kad tuo metu dalyvaus Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Akušerijos ir ginekologijos klinikos 90-mečio minėjime.

„Dalyvauti universiteto Akušerijos ir ginekologijos klinikos tokio solidaus jubiliejaus renginyje man buvo prioritetas. Apie tai renginio organizatorius informavau gerokai anksčiau nei buvo patvirtinta žiniasklaidoje minimo Seimo posėdžio darbotvarkė.

Be to, kokie klausimai bus nagrinėjami plenarinio posėdžio metu, gerokai iš anksto numatyti negalėjau. Su Kauno klinikomis mane sieja patys geriausi prisiminimai, ten prabėgo 40 mano darbo metų“, – sakė Seimo narė.

Profesorė V. M. Čigriejienė ilgą laiką vadovavo Kauno klinikų Perinatologijos centrui, dirbo Kauno sveikatos mokslų universiteto vyriausiojo gydytojo pavaduotoja akušerijos–ginekologijos reikalams, 10 metų buvo Kauno medicinos universiteto (KMU) Akušerijos ir ginekologijos klinikos vadovė, KMU klinikų Onkoginekologijos sektoriaus vadovė, įsteigė Naujagimių reanimacijos ir intensyvios terapijos skyrių, reorganizavo akušerijos ir ginekologijos skyrius.

„Nėra sąžininga vaikų daromą karjerą sieti su tėvų visuomenine padėtimi ar užimamomis pareigomis. Mano dukra savo darbu ir atkaklumu siekia karjeros. Man, kaip motinai, didesnį nerimą keltų, jei ji elgtųsi priešingai“, – sakė Seimo narė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.