D. Grybauskaitė tikisi, kad B. Vėsaitė girdi kritiką

Pasiūlymai dėl mokesčių aiškaus vaizdo nesudaro

„Labai tikiuosi, kad ministrė tik pradeda dirbti, po truputį įsibėgėja, labai tikiuosi, kad ji pati supranta ir atsižvelgia į kritiką, kurią girdi, ir dar manau, kad ji turi galimybių atlikti savo darbą, nes tai yra tik darbo pradžia“, - apie B. Vėsaitės darbą kalbėjo D. Grybauskaitė.<br>M. Patašius
„Labai tikiuosi, kad ministrė tik pradeda dirbti, po truputį įsibėgėja, labai tikiuosi, kad ji pati supranta ir atsižvelgia į kritiką, kurią girdi, ir dar manau, kad ji turi galimybių atlikti savo darbą, nes tai yra tik darbo pradžia“, - apie B. Vėsaitės darbą kalbėjo D. Grybauskaitė.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 11, 2013, 7:03 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:58 PM

„Mus visus įvairiai vertina įvairūs atstovai“, - šeštadienį žurnalistams sakė prezidentė, paklausta apie socialdemokratės ministrės atžvilgiu girdimą kritiką.

„Labai tikiuosi, kad ministrė tik pradeda dirbti, po truputį įsibėgėja, labai tikiuosi, kad ji pati supranta ir atsižvelgia į kritiką, kurią girdi, ir dar manau, kad ji turi galimybių atlikti savo darbą, nes tai yra tik darbo pradžia“, - teigė D. Grybauskaitė.

Tuo pačiu prezidentė pakartojo nepritarianti kai kurioms Ūkio ministerijos siūlomoms Viešųjų pirkimų įstatymo pataisoms. Pasak D. Grybauskaitės, kai kurias pataisas kritikuoja ir teisėsaugos institucijos.

„Esame kalbėję su premjeru, kad ieškosime kompromisų ir priėmimo stadijoje mėginsime ištaisyti“, - sakė prezidentė, kalbėdama su žurnalistais Radviliškio rajone esančiame Burbiškio dvare.

Pasiūlymai dėl mokesčių aiškaus vaizdo nesudaro

Kalbėdama apie mokesčių reformą D. Grybauskaitė sako, kad vyriausybinės darbo grupės pasiūlymai dėl mokesčių reformos yra fragmentuoti, ir vertintini tik kaip atskirų idėjų pristatymas, o ne sisteminis pasiūlymas.

„Tai pirmiausia turi vertinti tie, kas užsakė tuos pasiūlymus, ir man atrodo, politikai jau įvertino, ir todėl man jau nebereikia vertinti visiškai, nes pasiūlymai fragmentuoti, jie nebuvo orientuoti į priėmimą, kiek suprantu, tik galbūt į atskirų idėjų prezentaciją“, - šeštadienį žurnalistams sakė prezidentė.

„Pasiūlymo kaip tokio aš nematau sisteminio“, - teigė D. Grybauskaitė, kalbėdama su žurnalistais.

Premjero patarėjas finansų klausimais ir Mokesčių reformos darbo grupės vadovas Stasys Jakeliūnas BNS yra sakęs, kad darbo grupė siūlo didinti neapmokestinamųjų pajamų dydį, taip pat bazinę pensiją perkelti į valstybės biudžetą, o privalomojo sveikatos draudimo įmoką prijungti prie gyventojų pajamų mokesčio.

Dėl šių pasiūlymų negautas biudžeto pajamas ketinama kompensuoti apmokestinant palūkanas už indėlius bei 10 tūkst. litų viršijančias paskolas, taip pat vertybinių popierių pardavimo pajamas. Tarp svarstomų galimybių yra automobilių apmokestinimas, nekilnojamojo turto mokesčio išplėtimas, neatmetama, kad gali būti didinami akcizai alui, vynui ir sidrui.

Valdančiajai koalicijai priklausanti Darbo partija sukritikavo šiuos pasiūlymus. „Darbiečiai“ pranešė siūlysiantys kelti minimalią algą, o ne neapmokestinamas pajamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.