Kuopti gatves trukdo mašinos

Gatvėse dieną ir naktį palikti automobiliai erzina šlavėjus, nepajėgiančius iškuopti gatvių. Tačiau savivaldybė neketina įrengti laikinų stovėjimą draudžiančių ženklų ir taip palengvinti jiems darbą.

Didlaukio gatvėje nuolat stovinčios mašinos trukdo dirbti komunalininkams.<br>V. Ščiavinskas
Didlaukio gatvėje nuolat stovinčios mašinos trukdo dirbti komunalininkams.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas ("Lietuvos rytas")

2013-05-11 13:02, atnaujinta 2018-03-06 22:20

Kaip išvežti per žiemą išbarstytą smėlį, jei jo krūvos – po automobiliais? Tokį rebusą sprendžia gatves prižiūrintys komunalininkai.

Jei transporto priemonės paliktos leistinose vietose, jų nepajudinsi. Apie šią problemą per trečiadienio tarybos posėdį kalbėjo tarybos narys Gediminas Rudžionis. Jis tikino galintis išvardyti daugybę vietų, kur smėlis dar neišvežtas. Jis kenkia sveikatai, o papūtus menkiausiam vėjui kyla dulkių debesys.

Meras Artūras Zuokas atšovė, kad jei G.Rudžionis žino daug tokių vietų, tegu šeštadienį vyksiančią akciją „Darom” prasitęsia dar bent trims mėnesiams.

Savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento atstovai aiškino, kad kiemsargiai smėlį iš po automobilių mėgina sušluoti šluotomis, nors tai dažnai būna bergždžias darbas.

Tačiau įrengti laikinų stovėjimą draudžiančių kelio ženklų neketinama. Anot valdininkų, tereikia palaukti didesnio lietaus ir jis nuplaus dar likusį smėlį. Dauguma jo jau išvežta iš gatvių.

Po žiemos gatves valo 14 vakuuminių automobilių. Važiuojamoji gatvių dalis valoma naktį siekiant išvengti transporto spūsčių.

Ten, kur gatvės negali būti valomos mechaniniu būdu, darbuotojai rankomis šluoja smėlį nuo gatvių, šaligatvių, želdynų. Smėlis vežamas į smėlio ir grunto sąvartyną.

Išberta galybė druskos

Dėl užsitęsusios žiemos gatvės baigtos valyti tik šį penktadienį. Per žiemą susikaupusiam smėliui surinkti ir išvežti skirta apie 0,7 mln. litų.

Žiemą sostinėje buvo barstoma ir valoma beveik 500 gatvių, bendras jų plotas – beveik 5,8 mln. kvadratinių metrų.

Per žiemą gatvėse išberta 25 tūkst. tonų druskos. Tai 11 tūkst. tonų daugiau nei per 2011–2012 metų sezoną.

Smėlio šią žiemą išbarstyta 22 tūkst. kubinių metrų – 14 tūkst. kubinių metrų daugiau nei per praėjusį sezoną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.