Palanga rengia gintarinį savaitgalį

Kitą savaitgalį Palanga ketina skelbti vasaros sezono pradžią.

Pusvalandį visi norintieji galės rinkti palei jūrą pažertus gintaro gabalėlius, o paskui ant tilto vyks geriausių rinkėjų apdovanojimai.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Pusvalandį visi norintieji galės rinkti palei jūrą pažertus gintaro gabalėlius, o paskui ant tilto vyks geriausių rinkėjų apdovanojimai.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 11, 2013, 11:07 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 10:20 PM

„Šeštadienį nė vienas svečias iš Palangos neišvyks be gintaro“, - pranešė kurorto savivaldybė.

Vidurdienį į miestą atvyks ir praeivius sveikins jūrų dienas Neptūnas, vežinas 75 kilogramais gintaro. Pagrindinėje miesto J. Basanavičiaus gatvėje taip pat tvyros išskirtinė nuotaika – gatvės pradžioje Palangos gintaro meistrų gildijos nariai surengs savo dydžiu, forma, apdirbimo būdu ar kitomis savybėmis išskirtinių gintarų parodą, taip pat bus eksponuojamas ilgiausias Baltijos šalyse gintaro vėrinys, kurio ilgis siekia 282 metrus.

Norintieji galės ne tik pasigrožėti gintaru ir jo dirbiniais, bet ir patys, padedami meistrų, pabandyti apdirbti gintarą – tokią galimybę suteiks Palangos gintaro gildijos nariai.

Daugelio kavinių ar restoranų darbuotojos šeštadienį žada pasidabinti gintarais, o kiekvienas apsilankęs svečias gaus gintaro gabalėlį – vadinamasis Lietuvos auksas gali būti atnešamas kartu su sąskaita, pabertas ant staliuko ar kitoje netikėtoje vietoje.

Po vidurdienio šventė persikels prie jūros tilto – pasveikinęs Baltijos jūrą, Neptūnas paskelbs pirmąjį Lietuvoje gintaro rinkimo čempionato pradžią, kuriame jėgas išbandyti galės dešimt savanorių.

„Mintis suorganizuoti Palangoje tokį čempionatą kilo apsilankius analogiškuose renginiuose Lenkijoje bei Rusijoje, Kaliningrado srityje – ten Gintaro rinkimo čempionatai rengiami jau atitinkamai 15 ir 5 metus. Beje, norintieji patekti į finalą, pirmiausia turi laimėti atrankines varžybas“, - sakė vienas iš pirmojo Lietuvos gintaro rinkimo čempionatų autorių, viešosios įstaigos „Gintaro akademija“ atstovas Rolandas Žalimas.

Pasibaigus čempionatui, paplūdimyje prie tilto Neptūnas išbarstys 75 kilogramus gintaro. Pusvalandį visi norintieji galės rinkti palei jūrą pažertus gintaro gabalėlius, o paskui ant tilto vyks geriausių rinkėjų apdovanojimai.

Kitą savaitgalį Palanga ketina skelbti vasaros sezono pradžią.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.