Tėviškėje apsilankęs A. Butkevičius sodino ąžuolą, bet šiukšlių nerinko

Šeštadienį tėviškėje apsilankęs premjeras Algirdas Butkevičius neturėjo galimybės prisidėti prie šiandien visoje šalyje vykstančios akcijos „Darom“.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2013-05-11 17:40, atnaujinta 2018-03-06 22:08

Iš pradžių Paežeriuose (Radviliškio raj.) gyvenančią mamą aplankęs A. Butkevičius rado sutvarkytą sodybą, o Šeduvos gimnazijoje, kurioje buvo numatęs apsilankyti Vyriausybės vadovas, jo jau laukė sutvarkyta ir išpuoselėta aplinka.

Į Šeduvos gimnaziją, kurią pats baigė 1977-aisiais, atvykęs premjeras buvusių mokinių alėjoje pasodino ąžuoliuką.

Su jį pasitikusiais gimnazistais pasisveikinęs A. Butkevičius sakė, kad mokslas yra pats didžiausias turtas, kurį gali įgyti.

„Tai, kad mokykloje įgytos žinios yra didžiulis turtas, dažniausiai supranti jau vėliau – baigęs mokyklą. Trauka sugrįžti į mokyklą atsiranda po jos baigimo prabėgus dešimčiai, penkiolikai metų. Važiuodamas aplankyti mamą aš visada stengiuosi rasti laisvesnę minutę čia užsukti, bent pamatyti mokyklą iš išorės, pereiti per jos stadioną“, - jį pasitikusiems gimnazistams sakė A. Butkevičius.

Šeduvos gimnazijos direktorius Laimutis Škleinikas premjerui pasiguodė, kad dėl pažliugusio stadiono čia mokinai dar negali sportuoti. Šiuo metu jau paruoštas techninis stadiono renovavimo projektas laukia patvirtinimo.

„Jei pavyktų renovuoti stadioną Šeduvos gimnazija taptų geriausia gimnazija Europoje“, - sakė premjera lydėjęs ilgametis Šeduvos gimnazijos direktorius, o dabar Radviliškio rajono vicemeru dirbantis Kazimieras Augulis.

A. Butkevičius kartu su jį lydinčiais asmenimis apžiūrėjo gimnazijos stadioną.

Tarp Vyriausybės vadovą pasitikusių asmenų buvo ir jo muzikos mokytojas – dabar Šeduvos seniūnu dirbantis Kostas Dočkus.

Portalo lrytas.lt paklaustas, koks mokinys buvo A. Butekevičius, K. Dočkus atsakė: „Tai buvo geras ir stropus mokinys, gabus ne tik mokslui, bet ir sportui bei muzikai. Jis lankė imtynes ir mokėjo groti dūda. A. Butkevičius buvo užsiauginęs ilgus plaukus. Tokį jį ir prisimenu“.

Apie valandą laiko Šeduvos gimnazijoje praleidęs A. Butkevičius dar planavo Šeduvos klebonijoje susitikti su Šiaulių vyskupu Eugenijumi Bartuliu, o po to bent trumpam užsukti į Burbiškio dvarą, kur vyks Tulpių žydėjimo šventė.

„Tulpių žydėjimo šventėje ilgai neužtruksiu, nes turiu sugrįžti į Vilnių. Sostinėje dar ketinu dalyvauti prie Žaliųjų ežerų vyksiančioje akcijoje „Darom“. Aš - už švarią aplinką. Bet mano nuomone tai turi būti daroma pastoviai, o ne tik akcijų metu. Jei eini į mišką, tai pasiimk ir maišą rastoms šiukšlėms surinkti“, - sakė A. Butkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.